Η Disney δεν είναι η μόνη εταιρεία που αποφεύγει το “M-Word”

Όπως κάθε άλλος κλάδος, ο τομέας της τεχνολογίας διέρχεται από τάσεις που έρχονται και παρέρχονται συνεχώς. Μερικές από αυτές τις τάσεις – όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο – παραμένουν και γίνονται τεράστια επιτυχία. Άλλοι κεντρίζουν το ενδιαφέρον στην αρχή και μετά πεθαίνουν τελικά.

Διαστημόπλοιο Γη Υπολογιστής Lady

Μία από τις πιο πρόσφατες από αυτές τις τάσεις ήταν την έννοια του μετασύμπαντος. Πριν από μερικά χρόνια, κάθε είδους εταιρείες ψυχαγωγίας άρχισαν να πηδούν πάνω σε αυτήν την ιδέα, να ξεκινούν νέα έργα και να εργάζονται για να κάνουν αυτή την ιδέα πραγματικότητα. Αλλά τώρα φαίνεται ότι μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της τεχνολογίας και της ψυχαγωγίας αρχίζουν να αποφεύγουν την κάποτε δημοφιλή τάση.

Προτού μπορέσουμε να εξετάσουμε την αντίδραση της βιομηχανίας στο μετασύμπαντο, πρέπει να καθορίσουμε έναν σαφή ορισμό του τι είναι στην πραγματικότητα το μετασύμπαν.

Τι είναι το Metaverse;

Ο πιο συνηθισμένος ορισμός του μετασύμπαντος είναι μια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας όπου οι παίκτες μπορούν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και να κάνουν διαφορετικές δραστηριότητες όπως να ψωνίσουν και να παίξουν παιχνίδια. Οι αλληλεπιδράσεις (αν και εικονικές) μπορούν να πραγματοποιηθούν μεταξύ πραγματικών ανθρώπων που έχουν πρόσβαση στο χώρο ταυτόχρονα.

Εμπειρία εικονικής πραγματικότητας στον κόσμο της Disney

Επί του παρόντος, αυτές οι πλατφόρμες χρησιμοποιούν συνήθως ακουστικά εικονικής πραγματικότητας και παρόμοια τεχνολογία για να δημιουργήσουν μια καθηλωτική εμπειρία.

Η γνώμη της Disney για το Metaverse

Η Disney είναι μια από τις εταιρείες που αποστασιοποιείται από την τάση του metaverse. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Μπομπ Τσάπεκ φέρεται πρόσφατα να είπε, «Τείνουμε να μην χρησιμοποιούμε τη λέξη m πολύ συχνά», αναφερόμενος στο μετασύμπαν. Είπε ότι η έννοια του μετασύμπαντος έχει «πολλές τρίχες πάνω της».

©Προθεσμία

Αντίθετα, η Disney έχει μετατοπιστεί στο “Next-Generation Storytelling”, το οποίο είναι περισσότερο για συνδυάζοντας φυσικές και εικονικές εμπειρίες μαζί αντί να δημιουργούν μια εκτεταμένη εικονική πραγματικότητα. Ένας από τους στόχους του τρέχοντος έργου τους είναι να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που συλλέγονται στα θεματικά πάρκα για να εξατομικεύσουν το προτεινόμενο περιεχόμενο στο Disney+ (αναμιγνύοντας έτσι τον φυσικό και τον εικονικό κόσμο).

©Disney

Ο Τσάπεκ είπε: «Ξέρουμε όλα όσα κάνετε στο πάρκο. Και αν μας δώσετε την άδεια και τη δυνατότητα μέσω της εφαρμογής ιδιότητας μέλους, θα προγραμματίσουμε την εμπειρία σας στο Disney+, όχι σύμφωνα με το τι παρακολουθήσατε τελευταία ή τι άλλα άτομα που παρακολουθούσαν αυτήν την εκπομπή, αλλά με το τι κάνατε, τι βιώσατε.» Για παράδειγμα, αν κάποιος πέρασε πολύ χρόνο στο Ζωικό Βασίλειο της Disney, η Disney+ μπορεί να προτείνει να παρακολουθήσει Magic of Disney’s Animal Kingdom (η οποία παίρνει 2η σεζόν, παρεμπιπτόντως!).

Magic of Disney’s Animal Kingdom

Η Disney εξετάζει επίσης μια συνδρομητική υπηρεσία τύπου Amazon Prime, η οποία θα συνδυάζει επίσης διαφορετικά είδη εμπειριών.

Αυτές οι ιδέες είναι σίγουρα διαφορετικές από ό,τι έχει κάνει η Disney στο παρελθόν, αλλά δεν εργάζονται πραγματικά προς ένα πραγματικό μετασύμπαν. Είναι λοιπόν η Disney η μόνη εταιρεία που ξεφεύγει από αυτήν την τάση; Ούτε κατά διάνοια.

Ποιος άλλος ανησυχεί για το Metaverse;

Σύμφωνα με το CNBC, Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, «δεν του αρέσει το metaverse». Είπε, «Πάντα πιστεύω ότι είναι σημαντικό οι άνθρωποι να καταλαβαίνουν τι είναι κάτι και πραγματικά δεν είμαι σίγουρος ότι ο μέσος άνθρωπος μπορεί να σας πει τι είναι το μετασύμπαν». Η ανησυχία του μοιάζει με αυτό που εξέφρασε ο Μπομπ Τσάπεκ — η έννοια είναι απλώς πολύ αφηρημένη να είναι ελκυστικό για τους καταναλωτές σε πρακτικό επίπεδο.

©CNBC

Η Apple δεν έχει ανακοινώσει κανένα σχέδιο για να μπει στο παιχνίδι metaverse, αν και πολλές άλλες εταιρείες επενδύουν σημαντικούς πόρους για να επεκτείνουν τις δυνατότητες ενός metaverse και έτσι να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο και χρήματα μέσα.

©CNN

Ο πρώην CEO της Google είχε επίσης επιφυλάξεις για το μετασύμπαν. Ο Eric Schmidt είπε, «Δεν υπάρχει συμφωνία για το τι είναι το μετασύμπαντο». Επιπλέον, Evan Spiegel (ο Διευθύνων Σύμβουλος της Snap) είπε ότι η ιδέα ενός μετασύμπαντος είναι «διφορούμενη και υποθετική».

©Google

Το Snap και η Apple επικεντρώνονται και οι δύο Επαυξημένης πραγματικότητας Αντίθετα, το οποίο υπερθέτει τις εικονικές εικόνες στη φυσική πραγματικότητα. Και σύμφωνα με το Bloomberg, «η Apple φέρεται να αναπτύσσει ένα ακουστικό AR/VR που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2023».

©Forbes

Ο Cook πιστεύει ότι η τεχνολογία AR – αντί για το metaverse – είναι το μέλλον. Είπε, «Φανταστείτε ξαφνικά να είστε σε θέση να διδάξετε με AR και να επιδείξετε πράγματα με αυτόν τον τρόπο. Ή ιατρικά, και ούτω καθεξής. Όπως είπα, θα κοιτάξουμε πραγματικά πίσω και θα σκεφτούμε πώς ζούσαμε κάποτε χωρίς AR.”

Αυτός ο συνδυασμός εικονικής και φυσικής πραγματικότητας μοιάζει με αυτό στο οποίο εστιάζει και η Disney τώρα. Αλλά δεν έχουν εγκαταλείψει όλες οι εταιρείες το metaverse.

Ποιος Πωλείται στο Metaverse;

Επί του παρόντος, Μαρκ Ζάκερμπεργκ και Μέτα εξακολουθούν να συμφωνούν με την έννοια του μετασύμπαντος και έχουν επενδύσει πολλά για να το κάνουν «πραγματικότητα».

©Facebook

Ένας πιο εκπληκτικός παίκτης στο παιχνίδι metaverse είναι Walmart. Η εταιρεία μπήκε στο metaverse νωρίτερα φέτος με 2 νέες εμπειρίες: Walmart Land και Walmart’s Universe of Play (CNBC).

© Walmart

Αυτά τα παιχνίδια διαθέτουν «ένα blimp που ρίχνει παιχνίδια, ένα μουσικό φεστιβάλ με καυτούς καλλιτέχνες, ένα σωρό διαφορετικά παιχνίδια και ένα κατάστημα εικονικών εμπορευμάτων ή «verch», που ταιριάζει με αυτό που μπορούν να βρουν οι πελάτες στα καταστήματα της Walmart και στον ιστότοπό της».

© Walmart

Αν και το μετασύμπαν (ή πολλαπλά μετασύμπλεξα) υπάρχει ήδη κατά κάποιο τρόπο, είναι πιθανό να δούμε όλο και περισσότερες εταιρείες να απομακρύνονται από την ιδέα. Με μεγάλα ονόματα όπως η Disney και η Apple να κάνουν άλματα, φαίνεται πιθανό να ακολουθήσουν και άλλα.

Έδρα της Burbank Disney Company ©️LA Times

Ωστόσο, δεν είναι όλοι έτοιμοι να τα παρατήσουν ακόμα. Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι θα προκύψει από τα έργα της Meta και της Walmart μακροπρόθεσμα.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε για περισσότερα νέα σχετικά με τα μελλοντικά έργα και τις τεχνολογικές καινοτομίες της Disney, επομένως μείνετε συντονισμένοι στο AllEars για περισσότερες από τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις!

Δείτε τι είπε προηγουμένως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Bob Chapek, για το metaverse.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να παρακολουθείτε ΟΛΕΣ τις έκτακτες ειδήσεις της Disney! Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε συμβουλές, κριτικές, ασήμαντα στοιχεία και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το AllEars! Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Ποια είναι η γνώμη σας για το μετασύμπαν; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Leave a Comment