Η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να αλλάξει τα σνακ για το θεματικό πάρκο για πάντα

Κάθισε ποτέ και σκέφτηκε «Θεέ μου, μακάρι να υπήρχε ένα μικροσκοπικό ρομποτικό σύστημα ενσωματωμένο σε ένα δοχείο που κρατά το φαγητό μου το οποίο θα κάνω το φαγητό μου να κινείται καθώς προσπαθούσα να το φάω“; 😳 ΟΧΙ;! Πολύ αργά – το να κουνάτε σνακ μπορεί να είναι στο μέλλον σας πριν το καταλάβετε!

Το φαγητό σας θα μπορούσε να κινηθεί

Οι εταιρείες θεματικών πάρκων καταθέτουν κάθε είδους μοναδικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που μπορεί κάποια μέρα να μπουν στα πάρκα. Είδαμε τη Universal να κατοχυρώνει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μερικά περίεργα διαδραστικά καλύμματα κεφαλής και άλλες πατέντες που κατατέθηκαν από τη Disney που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε και αλληλεπιδρούμε με τους χαρακτήρες. Αλλά τώρα άλλο ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έχει κατατεθεί που θα μπορούσε να αλλάξει τα σνακ θεματικών πάρκων ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Βρώσιμα μαλακά ρομποτικά συστήματα. ΑΥΤΟ είναι προφανώς αυτό που συμβαίνει στους μελλοντικούς μας ανθρώπους. Και καλύτερα να κουμπώσεις γιατί αυτά τα πράγματα είναι ΑΓΡΙΑ.

Φαίνεται ότι ορισμένες από τις καταθέσεις για αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας χρονολογούνται από το 2019. Η δημοσίευση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας έγινε τον Μάρτιο του 2021 και η Google αναφέρει την κατάσταση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας ως “σε εκκρεμότητα”. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε από την Universal City Studios LLC (η οποία γενικά δραστηριοποιείται ως Universal Studios).

Ίσως θα πηδήξουν πραγματικά μια μέρα;!

Λοιπόν, τι ακριβώς είναι αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας; Λοιπόν, όπως εξηγεί η πατέντα, υπάρχουν Βόλτες και εκθέματα στο θεματικό πάρκο που έχουν σκοπό να προσφέρουν στους επισκέπτες μια καθηλωτική, διαδραστική εμπειρία. Αυτές οι εμπειρίες μπορεί να προορίζονται για να διεγείρουν τις αισθήσεις σας – ξέρετε, όραση, ήχος, όσφρηση, αφή και… ω ναι… ΓΕΥΣΗ!

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας επισημαίνει ότι τα ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν την εμπειρία των επισκεπτών σε πολλά από αυτά τα σημεία, και αυτό είναι κάτι με το οποίο είμαστε πολύ εξοικειωμένοι — ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη σφαίρα της animatronics. Όμως, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σημειώνει ότι τα ρομποτικά χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούνται είναι «δαπανηρά» και «ακατάλληλα» για να ενσωματωθούν σε κάτι που θα ήταν μιας χρήσης ή βρώσιμο – κάτι που ένας επισκέπτης θα μπορούσε πραγματικά να αγγίξει, να μυρίσει και, ναι, να φάει.

Η ρομποτική είναι υπέροχη…αλλά δεν μπορείς να τα φας αυτά!

Τι να κάνω? Μην ανησυχείς! Αυτή η πατέντα έχει λύση! Αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι για “βρώσιμα συστήματα μαλακών ρομπότ”. Βασικά, αυτά θα ήταν φουσκωτά αντικείμενα που θα μπορούσαν να «δημιουργήσουν δυναμική κίνηση» και να εξακολουθούν να είναι βρώσιμα. Εάν χρησιμοποιηθούν πραγματικά, θα μπορούσαν να μεταφέρουν την καθηλωτική αφήγηση σε ένα εντελώς νέο επίπεδο – να κάνουν πραγματικά το φαγητό σας διαδραστικό!

Πώς ακριβώς θα λειτουργούσαν αυτά; Η περίληψη για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εξηγεί ότι «αν Το βρώσιμο μαλακό σύστημα ρομπότ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εμφάνιση και/ή την αλληλεπίδραση με βρώσιμα φουσκωτά αντικείμενα.» Η φουσκωτή πτυχή φαίνεται πραγματικά κλειδί για αυτήν την τεχνολογία.

Θα θέλατε το φαγητό σας να κινείται;!

Βασικά, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εξηγεί ότι το βρώσιμο φουσκωτό αντικείμενο θα μπορούσε να ρυθμιστεί ώστε να αντλείται με υγρό σε ένα εσωτερικό διαμέρισμα. Θα μπορούσε επίσης να συνδεθεί με ένα δοχείο, όπου αυτός ο σύνδεσμος θα ευθυγραμμίσει τα πράγματα έτσι ώστε να υπάρχει ένας αγωγός υγρού που αποστέλλεται απευθείας στο κατάλληλο σημείο στο φουσκωτό βρώσιμο αντικείμενο.

Ουσιαστικά, θα υπήρχε ένα σύστημα ελέγχου για το βρώσιμο μαλακό ρομπότ σύστημα που θα ρυθμιζόταν για να λαμβάνει ορισμένες οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνει, συγκεκριμένα πότε να ξεκινήσει η ροή του υγρού στο εσωτερικό διαμέρισμα στο βρώσιμο φουσκωτό αντικείμενο. Αυτό θα προκαλούσε στη συνέχεια το βρώσιμο φουσκωτό αντικείμενο να «ενεργοποιηθεί» (ή να τεθεί σε κίνηση) πάνω ή μέσα στο δοχείο του.

©Αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Universal City Studios LLC

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συνεχίζει με λεπτομέρειες ότι τα βρώσιμα μαλακά ρομπότ θα μπορούσαν να συνδεθούν με συστήματα ελέγχου που επιτρέπουν την κίνησή τους — αυτά θα μπορούσαν να είναι προ-προγραμματισμένα, να ανταποκρίνονται ή να προσαρμοστούν. Τα συστήματα ελέγχου θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στα δοχεία για τα τρόφιμα (κάτι σαν δίσκος, φλιτζάνι, σκεύος κ.λπ.) ώστε να τα κρύβουν. Λένε συγκεκριμένα ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε «Τα βρώσιμα μαλακά ρομπότ μπορεί να ενεργοποιηθούν για να στριμώξουν ως απάντηση στο άγγιγμα».

Φανταστείτε ότι πηγαίνετε να αρπάξετε μερικά ζυμαρικά και τα ζυμαρικά ΣΚΟΥΡΖΟΥΝ καθώς προσπαθείτε να τα αρπάξετε! 😮

Squirming Pasta: Ναι ή όχι;

Αλλά περιμένετε, υπάρχουν περισσότερα! Θα μπορούσατε επίσης να ΦΟΡΑΤΕ το βρώσιμο φαγητό σας. Σε ένα παράδειγμα, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εξηγεί ότι τα μαλακά ρομπότ θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ως «βρώσιμα φορητά, παιχνίδια, πλάσματα, οικοδομικά υλικά» και άλλα που θα μπορούσαν να «ενεργοποιηθούν» με βάση το εφέ που θέλετε. Το παράδειγμα που δίνουν είναι ότι αν Το βρώσιμο βραχιόλι θα μπορούσε να εμφανίζεται σε μια ρύθμιση οθόνης και τα κοσμήματα θα μπορούσαν πραγματικά να ΕΠΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ (γνωστά και να φουσκώνουν) όταν γίνεται ο χειρισμός της συσκευασίας για το βραχιόλι. Και οι ενήλικες είπαν ότι δεν μπορούσαμε να παίξουμε με το φαγητό μας — τι ήξεραν;! 😂

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρεται σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα βάλει σε κίνηση αυτά τα φουσκωτά βρώσιμα μαλακά ρομπότ. Αυτή η ενεργοποίηση θα επιτυγχανόταν στην πραγματικότητα με κατευθύνοντας ένα αέριο ή/και υγρό μέσα από ένα πτυσσόμενο ή φουσκωτό υλικό που έχει σχεδιαστεί για κατανάλωση.

Ένα από τα σχήματα που εξηγούν μέρη της διαδικασίας © Universal City Studios LLC Αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας

Μοιράζονται ότι το βρώσιμο φουσκωτό αντικείμενο μπορεί να σχηματίζεται από α ποικιλία βρώσιμων υλικών όπως «άμυλο, κυτταρίνη και παράγωγα, αλγινικό, χιτοζάνη, κολλαγόνο, ζελατίνη ή γλυκερίνη». Το βρώσιμο είδος μπορεί επίσης να έχει ένα ή περισσότερα αρώματα, πρόσθετα χρώματος ή συντηρητικά. Μην περιμένετε ακριβώς αυτά να είναι γκουρμέ γεύματα είναι η ατμόσφαιρα που παίρνουμε. 😆

©Αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Universal City Studios LLC

Και εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται πραγματικά ενδιαφέροντα. Ας δούμε μερικά από τα παραδείγματα ή τις λεπτομέρειες που έχει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχετικά με το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνολογία!

Σε ένα μέρος, η πατέντα το λέει αυτό τα πράγματα θα μπορούσαν να ψεκαστούν ΕΞΩ από το βρώσιμο φουσκωτό αντικείμενο. Για παράδειγμα, το νερό θα μπορούσε να αποθηκευτεί στο φουσκωτό αντικείμενο ή να αντληθεί σε αυτό, και αυτό το νερό θα μπορούσε ακόμη και να χρωματιστεί ή να αρωματιστεί. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να υπάρχει «Αίμα» που εκτοξεύεται από την καρδιά!

Αυτή η εικόνα δεν δείχνει τον ψεκασμό, αλλά δείχνει ορισμένα αντικείμενα σε σχήμα καρδιάς © Universal City Studios LLC Αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εξηγεί επίσης ότι το σύστημα ελέγχου θα μπορούσε ανιχνεύσει πότε ένας επισκέπτης βρίσκεται κοντά ή αγγίζει το βρώσιμο φουσκωτό αντικείμενοκαι χρησιμοποιήστε το ως μέρος της εισόδου που θα προκαλέσει στη συνέχεια την κίνηση του αντικειμένου.

Συνεχίζει με λεπτομέρειες πώς είναι τα πράγματα εφέ νερού, απτικά εφέ, φώτα, άνεμος, επαυξημένη πραγματικότητα, οθόνες βίντεο και πολλά άλλα θα μπορούσαν όλοι να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία στο έπακρο.

Σε ένα σχήμα, φαίνεται να δείχνει ένα ενυδρείο. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας λέει ότι αυτό είναι μια απεικόνιση του πώς θα μπορούσε να υπάρξει α φορητό δοχείο με βρώσιμα φουσκωτά αντικείμενα σε σχήμα υδρόβιων πλασμάτων που έχουν σχεδιαστεί για να κινούνται με βάση τις οδηγίες από το σύστημα ελέγχου.

©Αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Universal City Studios LLC

Όταν μιλάμε για τη χρήση αυτού σε ένα θεματικό πάρκο, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρει ότι οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν ένα κομμάτι ενός βρώσιμου φουσκωτού αντικειμένου ή ένα σετ από ένα κατάστημα. Μετά μπορούσαν να τα φέρουν σε περίπτερα, να τα συνδέσουν και ζήστε μια μοναδική παράσταση με βάση τη θέση κάθε περιπτέρου, τον τύπο του βρώσιμου φουσκωτού αντικειμένου που επισυνάπτει ή ακόμα και τις πληροφορίες του καλεσμένου.

Θέλατε ποτέ το παγωτό σας να κινείται καθώς το γλείφετε; Λοιπόν, θα μπορούσε να είναι και αυτό ένα πράγμα (κάπως)! Σε μια εικόνα, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιλαμβάνει ένα βρώσιμο μαλακό σύστημα ρομπότ ενσωματωμένο σε ένα δοχείο φαγητού (όπως ένα δοχείο σε στυλ παγωτού). Το σύστημα ελέγχου θα ήταν ενσωματωμένο στο δοχείο (το οποίο δεν θα ήταν βρώσιμο). Στη συνέχεια, το βρώσιμο φουσκωτό αντικείμενο θα συνδεόταν στην κορυφή του κώνου.

Το σύστημα ελέγχου σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσε να στείλει οδηγίες στο ενεργοποιούν το βρώσιμο φουσκωτό αντικείμενο ως απάντηση σε ενέργειες που αισθάνεται, όπως το γλείψιμο και το δάγκωμα του βρώσιμου φουσκωτού αντικειμένου! Έτσι, το προϊόν μπορεί να φουσκώσει από προεπιλογή και στη συνέχεια να αρχίσει να ΞΕΦΟΥΣΚΕΥΕΙ και να απομακρύνεται από εσάς καθώς προσπαθείτε να το φάτε. ΤΙ?!

©Αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Universal City Studios LLC

Ναι. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να μιλήσουμε εδώ, αλλά το τελευταίο που θα ασχοληθούμε είναι ένα παράδειγμα που είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον από όλα. Σε αυτήν την απεικόνιση, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προορίζεται να εμφανίσει ένα «Βρώσιμο φουσκωτό αντικείμενο σε στυλ οργάνου ή μαριονέτας» που ο καλεσμένος θα ενεργοποιούσε πραγματικά μόνος του. Εδώ, ο χρήστης θα φυσούσε βασικά σε μια συσκευή που θα το έκανε προκαλούν το φούσκωμα του βρώσιμου είδους.

Στο παράδειγμα που έδωσαν, το επιστόμιο θα ήταν επίσης βρώσιμο, επιτρέποντας στον επισκέπτη να φάει το βρώσιμο φουσκωτό αντικείμενο ξεκινώντας από το άκρο του επιστόμιουαλλά εξακολουθεί να διατηρεί κάποια ικανότητα να το κάνει να φουσκώνει όσο μερικά από τα κανάλια των αεραγωγών είναι ακόμα στη θέση τους.

©Αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Universal City Studios LLC

Βασικά, ετοιμαστείτε για το φαγητό σας να κουνηθεί, να απομακρυνθεί από εσάς και ενδεχομένως να αντιδράσει σε κάθε είδους διαφορετικά πράγματα. Φυσικά, μερικές φορές κατατίθενται διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που δεν εμφανίζεται στα πάρκα για χρόνια ή δεν χρησιμοποιείται ποτέ καθόλου. Θα είναι λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει με όλα αυτά στο μέλλον.

Στο μεταξύ, θα ασχοληθούμε με το μη κινούμενο φαγητό μας. 😂 Για να δείτε περισσότερα σχετικά με την κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που δείχνει ότι τα πάρκα της Disney ενδέχεται να γίνονται εικονικά, κάντε κλικ εδώ. Ή μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ για να δείτε μερικές από τις τεχνολογίες της Disney με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που θα σας συνεπάρουν.

Όπως πάντα, μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα της Disney και του θεματικού πάρκου!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να λάβετε τις δωρεάν βόλτες κατάταξης στη λίστα με τα Must-dos του Χάρι Πότερ στο Universal Orlando! Κάντε κλικ εδώ για να ξεκινήσετε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Τι πιστεύετε για αυτή τη νέα πατέντα; Πώς θα θέλατε να το δείτε να χρησιμοποιείται; Πείτε μας στα σχόλια!

Leave a Comment