Η κριτική μας για το “Thor: Love and Thunder” χωρίς SPOILER

Το 2022 ήταν μια μεγάλη χρονιά μέχρι στιγμής για τη Marvel!

©Marvel

Μεταξύ νέων σειρών Disney+ Marvel όπως Ιππότης της Σελήνης και Κυρία Μάρβελ, και υπερπαραγωγές όπως Doctor Strange στο Multiverse of Madness, το στούντιο ήταν απασχολημένο φέτος. Έχουν επίσης έναν τόνο έργων στον ορίζοντα όπως τα επερχόμενα She-Hulk σειρά και μια εκτεταμένη έκδοση του Spider-Man: No Way Home έρχεται αργότερα φέτος. Η επόμενη υπερπαραγωγή τους, Thor: Love and Thunderμας ενώνει ξανά με αγαπημένους χαρακτήρες, συνεχίζοντας το δεκαετές τόξο ενός από τους αρχικούς Avengers.

Thor: Love and Thunder βγαίνει στους κινηματογράφους στις 8 Ιουλίου και βλέπει την επιστροφή του Chris Hemsworth ως Thor, της Natalie Portman ως Jane Foster, της Tessa Thompson ως Valkyrie και της Taika Waititi ως Korg. Η ταινία παρουσιάζει επίσης τον Christian Bale ως Gorr the God Butcher. Είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε μια πρώιμη προβολή της ταινίας και μια εικονική συνέντευξη τύπου με το καστ, οπότε χωρίς spoilers, να γιατί Thor: Love and Thunder πρέπει να είναι στη λίστα παρακολούθησης του καλοκαιριού σας!

©Marvel

Συναντήσαμε τον Thor για πρώτη φορά το 2011, στην πρώτη του σόλο ταινία, Ο Θορ. Έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε και εμφανίστηκε σε άλλα 2 Ο Θορ ταινίες και τα τέσσερα Εκδικητές κινηματογράφος. Είναι ο πρώτος χαρακτήρας της Marvel Cinematic Universe που έχει 4 σόλο ταινίες. Με όλο αυτό το περιεχόμενο του Thor, πώς σχεδιάζει η Marvel να συνεχίσει να αναπτύσσει αυτόν τον χαρακτήρα;

Ο Chris Hemsworth ως Thor στο THOR: LOVE AND THUNDER των Marvel Studios. Φωτογραφία Jasin Boland. ©Marvel Studios 2022. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Η τρίτη Ο Θορ ταινία, Thor: Ragnarok, ήταν μια αναζωογονητική και αναζωογονητική άποψη για τον σκανδιναβικό θεό από τον σκηνοθέτη Taika Waititi. Ο Waititi επιστρέφει στο Αγάπη και Βροντή ως ο σκηνοθέτης και ο αξιαγάπητος κολλητός του Thor, ο Korg. Ragnarok παρουσίασε στο κοινό έναν συμπαθητικό και εξανθρωπισμένο Thor, με χιούμορ, ευφροσύνη και ένα εκπληκτικό soundtrack που οδηγούσε την ταινία.

(LR): Σκηνοθέτης Taika Waititi ως Korg και Chris Hemsworth ως Thor στα γυρίσματα του THOR: LOVE AND THUNDER των Marvel Studios. Φωτογραφία Jasin Boland. ©Marvel Studios 2022. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Από τότε, ο Thor έχει βιώσει πολλές απώλειες. Avengers: Infinity War και Avengers: Endgame και οι δύο ανάγκασαν τον Θορ να γίνει ήρωας μετά την απώλεια της οικογένειας και των φίλων, και Αγάπη και Βροντή είναι η πρώτη φορά που τον ξαναβλέπουμε μετά από αυτά τα γεγονότα. Αυτό αφήνει τον Waititi και τον Hemsworth με την πρόκληση να εξιλεώσουν την τραγωδία των απωλειών του Thor με το χιούμορ και την ανθεκτικότητά του.

Ο Chris Hemsworth ως Thor στο THOR: LOVE AND THUNDER των Marvel Studios. Φωτογραφία Jasin Boland. ©Marvel Studios 2022. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Η εξισορρόπηση της τραγωδίας και της κωμωδίας είναι απαραίτητη Thor: Love and Thunder. Μέρος αυτού που κάνει τον Thor έναν τόσο μεγάλο ήρωα είναι η επιμονή του απέναντι στην απώλεια, η οποία ενισχύεται από την εξυπνάδα και τη θετικότητα που έχει ανεξάρτητα από αυτήν. Ο Thor έχει εξελιχθεί σε έναν τόσο προσγειωμένο, αλλά διασκεδαστικό ήρωα, και πολλά από αυτά μπορούν να αποδοθούν στον Chris Hemsworth.

Ο Chris Hemsworth ως Thor στο THOR: LOVE AND THUNDER των Marvel Studios. Φωτογραφία Jasin Boland. ©Marvel Studios 2022. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Στη συνέντευξη Τύπου για Αγάπη και Βροντή, Ο Waititi και ο Hemsworth σχολίασαν και οι δύο για το πώς ο Thor έχει γίνει όλο και περισσότερο σαν τον πραγματικό Chris Hemsworth με τα χρόνια. Είχε τόσο υπέροχες, υποτιμημένες κωμικές στιγμές στις προηγούμενες εμφανίσεις του και το χιούμορ του ανθίζει πλήρως υπό τις οδηγίες του Waititi. Ο Thor του Hemsworth είναι σοβαρός, αστείος και χαρισματικός και μέσα Αγάπη και Βροντήβλέπουμε πώς συμβιβάζει την απώλεια, την ευθύνη και την αγάπη του.

Ο Chris Hemsworth ως Thor στο THOR: LOVE AND THUNDER των Marvel Studios. Φωτογραφία Jasin Boland. ©Marvel Studios 2022. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Ο κακός της ταινίας, ο Gorr the God Butcher, είναι ο ακριβής κακός που χρειαζόταν ο Thor σε αυτό το σημείο της ιστορίας του. Είναι ένα εξαιρετικό αλουμινόχαρτο για τον Thor, καθώς είναι κάποιος που έχει βιώσει επίσης πολύ προσωπική απώλεια, αλλά ας τον οδηγήσει στη βία. Ο Christian Bale έδωσε μια απίστευτη ερμηνεία στο ντεμπούτο του στο MCU, δίνοντάς μας έναν σπλαχνικό, τρομακτικό και ξεκάθαρο κακό.

Ο Christian Bale ως Gorr στο THOR: LOVE AND THUNDER των Marvel Studios. Φωτογραφία ευγενική προσφορά των Marvel Studios. ©Marvel Studios 2022. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Ο Θορ πρέπει επίσης να θυμάται πώς να αγαπά αφού κουραστεί από όλη του τη θλίψη. Στην κορυφή της ταινίας, βλέπουμε πώς ο Thor κρατά τους ανθρώπους σε απόσταση αναπνοής για να μην ανοίξει τον εαυτό του στην πιθανότητα μεγαλύτερης απογοήτευσης. Ωστόσο, ο Thor, όπως όλοι, αξίζει αγάπη και αντιμετωπίζει μια άλλη βολή όταν η πρώην κοπέλα του, Jane Foster, ξαναμπαίνει στην εικόνα.

Η Νάταλι Πόρτμαν ως The Mighty Thor στο THOR: LOVE AND THUNDER των Marvel Studios. Φωτογραφία Jasin Boland. ©Marvel Studios 2022. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Η Νάταλι Πόρτμαν επιστρέφει στο MCU για πρώτη φορά από το 2013 Thor: The Dark World, και η επιστροφή της στο franchise είναι όλα όσα ελπίζαμε ότι θα ήταν. Εκτός από την Τζέιν Φόστερ, η Πόρτμαν υποδύεται επίσης το Mighty Thor, το οποίο, όπως είπε, ένιωθε σαν να “παίζει έναν ρόλο 6 ποδιών ως γυναίκα 5’3”. Η δύναμη της Τζέιν βρίσκεται μέσα από την ευαλωτότητά της και η Πόρτμαν κάνει εξαιρετική δουλειά για να εξισορροπήσει τα δύο.

(LR): Natalie Portman ως Mighty Thor και Chris Hemsworth ως Thor στο THOR: LOVE AND THUNDER των Marvel Studios. Φωτογραφία Jasin Boland. ©Marvel Studios 2022. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Στο θέμα των θηλυκών ηρώων, η Tessa Thompson επιστρέφει ως Valkyrie, η οποία είναι τώρα ο βασιλιάς της Νέας Άσγκαρντ. Η Valkyrie έχει αλλάξει πολύ από τότε που την πρωτογνωρίσαμε Θορ: Ράγκναροκ. Ο μεθυσμένος και απαισιόδοξος σκραπέρ που ξέραμε Ragnarok τώρα κυβερνά το βασίλειο για το οποίο πολέμησε, και ακόμα ψάχνει πώς να περιηγηθεί τη ζωή της στη γραφειοκρατία παράλληλα με την ταυτότητά της ως μαχήτρια. Η Tessa Thompson το εξερευνά με γοητεία και ακεραιότητα.

(LR): Η Tessa Thompson ως Valkyrie και η Natalie Portman ως Mighty Thor στο THOR: LOVE AND THUNDER των Marvel Studios. Φωτογραφία Jasin Boland. ©Marvel Studios 2022. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Η σκηνοθεσία δεν είναι το μόνο καπέλο που φοράει ο Taika Waititi Αγάπη και Βροντή. Επιστρέφει ως Korg, τον οποίο γνωρίσαμε για πρώτη φορά Thor: Ragnarok. Ο Korg χρησιμεύει ως αφηγητής μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας, με τα κουσούρια και τις κοροϊδίες του Waititi να μας μεταφέρουν σε μια ταινία όπου τόσοι πολλοί από τους χαρακτήρες επαναξιολογούν την ταυτότητά τους.

©Marvel

Εν μέσω εισαγωγών νέων χαρακτήρων και μιας μεταβατικής περιόδου για το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel, Thor: Love and Thunder αισθάνεται σαν ένα οδικό ταξίδι με παλιούς φίλους. Ο Waititi ανέφερε στιγμές συγκομιδής σε όλη τη διάρκεια της παραγωγής, είτε αυτές είναι αστείες, λυπηρές ή γεμάτες δράση, και τις έφερε όλες μαζί στο post. Το αποτέλεσμα είναι ένα ειλικρινές, πολύχρωμο και διασκεδαστικό ταξίδι με μερικά από τα καλύτερα της Marvel.

(LR): Natalie Portman ως Mighty Thor και Chris Hemsworth ως Thor στο THOR: LOVE AND THUNDER των Marvel Studios. Φωτογραφία Jasin Boland. ©Marvel Studios 2022. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Αγάπη και Βροντή περιέχει τις υπογραφές του Waititi που έκανε Θορ: Ράγκναροκ μια αγαπημένη ταινία MCU των θαυμαστών. Έχει υπέροχο soundtrack, φωτεινά χρώματα και απίστευτη κωμωδία. Η ποικιλομορφία της ταινίας ήταν επίσης αναζωογονητική. Η εκπροσώπηση είναι απίστευτα σημαντική, ειδικά όταν πρόκειται για έναν θεατρικό τζάγκερναυτ όπως η Marvel, γι’ αυτό ήταν υπέροχο να δούμε ποικιλομορφία στη σεξουαλικότητα και την έκφραση φύλου σε όλη αυτή την ταινία.

©Marvel

Μετά από 8 ταινίες, ο Thor έχει εξελιχθεί από έναν αλαζονικό πρίγκιπα σε έναν προσγειωμένο ηγέτη με καρδιά και άψογες κωμικές ευαισθησίες. Έχει ένα από τα καλύτερα τόξα στο Marvel Cinematic Universe και Thor: Love and Thunder μας δείχνει πώς ακόμη και οι ήρωές μας μπορούν να συνεχίσουν να εξελίσσονται σε καλύτερους ανθρώπους. Αγαπάμε τον Thor, μας άρεσε αυτή η ταινία και ανυπομονούμε να δούμε τι θα ακολουθήσει για τον Θεό των Thunder. Μείνετε συντονισμένοι στο AllEars για περισσότερες ενημερώσεις της Marvel!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την κριτική μας για το “Doctor Strange in the Multiverse of Madness”

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να παρακολουθείτε ΟΛΕΣ τις έκτακτες ειδήσεις της Disney! Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε συμβουλές, κριτικές, ασήμαντα στοιχεία και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το AllEars! Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Είστε ενθουσιασμένοι να δείτε Thor: Love and Thunder? Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Leave a Comment