Η εφεύρεση που θα μπορούσε να κάνει τα γυαλιά 3D στο παρελθόν στα Πάρκα της Ντίσνεϋ

Μισείτε τα γυαλιά 3D αλλά σας αρέσουν τα εφέ 3D; Μια εφεύρεση της Disney μπορεί να είναι η λύση που περιμένατε!

3D γυαλιά

Ρίξαμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο απίστευτες τεχνολογίες της Disney, συμπεριλαμβανομένων κάποιων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που δείχνουν πώς θα μπορούσε να είναι το μέλλον των πάρκων. Αλλά τώρα ρίχνουμε μια ματιά σε ένα ειδική πατέντα που θα μπορούσε να φέρει τρισδιάστατα εφέ στην εμπειρία σας στο πάρκο με ΝΕΟ τρόπο.

Το 2022, είχαμε την ευκαιρία να δούμε μια αίτηση που κατατέθηκε από την Disney που ονόμασαν “συνέχιση” προηγούμενης ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε το 2020. Η εφεύρεση σχετίζεται με προβολή τρισδιάστατων εικόνων σε ένα φυσικό σύνολο έτσι ώστε να παρέχει μια εμπειρία τύπου AR ή VR ΧΩΡΙΣ να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κανενός είδους γυαλιά.

Το πρόβλημα

Εξηγώντας την ανάγκη για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Disney σημειώνει ότι υπάρχουν διάφορες ρυθμίσεις όπου είναι «επιθυμητό» να δημιουργηθούν οπτικές οθόνες για να διασκεδάσουν τους θεατές. Σε ένα θεματικό πάρκο, για παράδειγμα, επισημαίνουν ότι μπορεί να υπάρχουν βόλτες ή εμπειρίες περιπάτου όπου οι επισκέπτες ψυχαγωγούνται με ένα εικονικό εφέ. Αλλά το σύνολο ή η εμπειρία θα μπορούσε να είναι βελτιώθηκε εάν μπορούσαν να δημιουργήσουν μια οθόνη με τρισδιάστατες εικόνεςκαι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμα καλύτερα αν μπορούσε να γίνει αυτή η εμφάνιση χωρίς να χρειάζεται ο επισκέπτης να φοράει κάποιο ειδικό κάλυμμα κεφαλής.

VR που χρησιμοποιείται για τη συλλογή Castle ©Disney

Η Disney επισημαίνει ότι οι βόλτες που χρησιμοποιούν γυαλιά 3D απαιτούν από το θεματικό πάρκο να αγοράσει, να συλλέξει και να καθαρίσει αυτά τα γυαλιά και μερικές φορές στους επισκέπτες δεν αρέσει να τα φορούν επειδή είναι άβολα ή δύσκολο να φορεθούν πάνω από τα κανονικά γυαλιά.

Η Disney σημειώνει επίσης ότι υπάρχει επιθυμία να εμφάνιση χαρακτήρων στη φυσική τους κλίμακα/διάστασηκαι πολλοί χαρακτήρες της Disney δημιουργούνται από υπολογιστή, επομένως είναι πιο «επιθυμητό» να παρουσιάζονται στην αρχική τους ψηφιακή μορφή (έναντι ενός μέλους του Cast με κοστούμι χαρακτήρα ή ένα animatronic που είναι κολλημένο στο έδαφος και δεσμευμένο από τη φυσική).

3D γυαλιά

Η εικονική πραγματικότητα (VR) θα μπορούσε να είναι η απάντηση, αλλά η χρήση ακουστικών VR απομονώνει τον χρήστη και δεν τον αφήνει απαραίτητα να δημιουργήσει μια κοινή εμπειρία. Η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει, αλλά στην τρέχουσα μορφή της, οι εμπειρίες AR μέσω τηλεφώνου κ.λπ. συχνά απαιτούν από τους ανθρώπους να κρατούν κάτι με περιορισμένο οπτικό πεδίο. Η Disney συνεχίζει να συζητά άλλες δυνατότητες, αλλά επισημαίνει τους περιορισμούς κάποιας υπάρχουσας τεχνολογίας και τις πρακτικές δυνατότητες χρήσης θεματικών πάρκων.

Τι κι αν μπορούσες λοιπόν δημιουργία ή προβολή εικόνων 3D για να προσφέρει μια εμπειρία AR χωρίς την ανάγκη για γυαλιά και με μεγάλο οπτικό πεδίο; Και τι θα γινόταν αν αυτή η τεχνολογία μπορούσε να επιτρέψει την ενσωμάτωση αυτού του ψηφιακού περιεχομένου στο φυσικό περιβάλλον και ακόμη και να το επιτρέψει απόδοση εικόνων σε πραγματικό χρόνο για το μάτι κάθε συμμετέχοντα να κρατήσει τα πράγματα στη σωστή προοπτική για κάθε άτομο; Λοιπόν, εκεί μπαίνει η πατέντα της Disney.

Η εφεύρεση

Η συνέχιση της προηγούμενης πατέντας της Disney σημειώνει ότι όλα αυτά έχουν να κάνουν με τη δημιουργία ενός συστήματος οπτικών εφέ που επιτρέπει τη δημιουργία εικονικών εικόνων που είναι ορατές από καθορισμένα μάτια. Όλα αυτά θα συνδέονται με ένα σύστημα που θα μπορούσε να παρακολουθεί τα μάτια των θεατών.

Βασικά, θα μπορούσε να το επιτρέψει εικονικές εικόνες (όπως τις οποίες συνήθως βλέπατε μέσα από γυαλιά 3D) για να αντανακλώνται εκ των υστέρων σε συγκεκριμένες τοποθεσίες και δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιείτε γυαλιά 3D για να τις δείτε. Ο επισκέπτης θα ήταν τοποθετημένος (ίσως σε ένα κάθισμα οχήματος ή μέσα σε ένα συγκεκριμένο σημείο που στέκεται) και οι αισθητήρες θέσης ματιών ή προσώπου θα καθόριζαν τη θέση των ματιών των θεατών για να διορθώσουν τα πράγματα.

©Disney

Μόλις το σύστημα καθορίσει πού βρίσκονται τα μάτια των θεατών, θα προβάλει εικόνες αριστερά και δεξιά ενός αντικειμένου AR και ο επισκέπτης θα έβλεπε αυτό το αντικείμενο AR με τις κατάλληλες διαστάσεις για το πού βρίσκονται τα μάτια του, ενώ θα έβλεπε και τον φυσικό χώρο. Έτσι ο φυσικός χώρος θα επαυξανόταν με εικονικά αντικείμενα από την κατάλληλη οπτική γωνία!

Το σύστημα περιλαμβάνει μια οθόνη προβολής και έναν διαχωριστή ακτίνων για να λειτουργήσουν τα πράγματα.

Πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει στα πάρκα;

Η Disney συζητά διάφορους τρόπους με τους οποίους αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ένα θεματικό πάρκο. Για παράδειγμα, επισημαίνουν ότι ένα όχημα βόλτας σε ένα θεματικό πάρκο θα μπορούσε να έχει ένα παρμπρίζ πάνω του που λειτουργεί ως «συνδυαστής εικόνας». Το παρμπρίζ θα τοποθετηθεί υπό γωνία, ώστε να μπορεί να αντανακλά ορισμένα πράγματα πίσω στον θεατή για να ενεργοποιήσει το εφέ AR.

Η Disney εξηγεί ότι η οροφή του δωματίου από όπου περνά το όχημα θα μπορούσε να έχει μια ανακλαστική επιφάνεια, έτσι ώστε αυτή η διαδικασία να μπορεί να λειτουργήσει. Με την προσθήκη τεχνολογίας προβολής και παρακολούθησης προσώπου/ματιών υψηλής ταχύτητας, το σύστημα θα μπορούσε να εμφανίζει εικόνες που σχετίζονται με αντικείμενα AR σε «παρακολουθούμενες ή καθορισμένες» θέσεις όπου τα μάτια των θεατών είναι μέσα στο όχημα.

Η Disney σημειώνει ότι τα παρακάτω σχήματα δείχνουν πώς το σύστημα προβολής θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε διαφορετικά σημεία — στο όχημα οδήγησης ή εκτός του οχήματος, ανάλογα με το τι χρειάζεται/κατάλληλο.

©Disney

Μπορεί επίσης να είναι δυνατό να τακτοποιήσετε όλα αυτά με αυτόνομο τρόπο, όπου τα πάντα βρίσκονται μέσα στο όχημα οδήγησης.

Βασικά, η ιδέα θα ήταν να δημιουργηθεί ένα σύστημα που να επιτρέπει την προβολή εικόνων για το αριστερό και το δεξί σας μάτι, την παρακολούθηση των ματιών των θεατών και, τελικά, τη μετάδοση αυτών των εικόνων μέσω της χρήσης ενός διαχωριστή δέσμης και ανακλαστικών επιφανειών με τέτοιο τρόπο ώστε οι θεατές αντιλαμβάνονται ένα τρισδιάστατο εικονικό αντικείμενο μέσα στον φυσικό χώρο μπροστά τους ΧΩΡΙΣ την ανάγκη για γυαλιά 3D.

©Disney

Αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους για να βελτιώσει τις υπάρχουσες εμπειρίες ή ίσως να δημιουργήσει ΝΕΕΣ εμπειρίες στα πάρκα που θα μπορούσαν να ανεβάσουν τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο όταν πρόκειται να σας βυθίσουν στην ιστορία.

Θα μπορούσε να εξεταστεί κάτι τέτοιο για το Παίζω! Περίπτερο έρχονται στο EPCOT, το οποίο υποθέσαμε ότι θα μπορούσε να έχει πολλές εμπειρίες τύπου AR ή VR; Αυτό θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εκεί, επιτρέποντας το Play! Περίπτερο για να ζωντανέψει μια σειρά από κινούμενους χαρακτήρες της Disney διατηρώντας παράλληλα την ψηφιακή τους μορφή και το μέγεθος/προοπτική τους.

ΠΑΙΖΩ! Περίπτερο

Τι νομίζετε; Πείτε μας τις σκέψεις σας για αυτήν την τεχνολογία στα σχόλια!

Τρισδιάστατοι κάδοι γυαλιών

Ελέγχουμε συνεχώς την πιο πρόσφατη τεχνολογία θεματικών πάρκων και βλέπουμε τι πράγματα θα μπορούσαν να έρθουν στα πάρκα τα επόμενα χρόνια. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μερικές από τις μεγαλύτερες ανακοινώσεις και αλλαγές της Disney θα μπορούσαν να είναι ΚΡΥΒΗ σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας και άδειες και κάντε κλικ εδώ για να δείτε την εφεύρεση που θα ΑΛΛΑΞΕΙ για πάντα.

Αφού συμμετάσχετε σε όλη αυτή τη συζήτηση για την τεχνολογία, έχουμε ένα μικρό διασκεδαστικό διάλειμμα για εσάς – δείτε όλα τα νέα, διασκεδαστικά γραφικά μπλουζάκια με θέμα την Disney και πολλά άλλα στο κατάστημά μας κάνοντας κλικ εδώ!

Εμπορεύματα DFB

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα της Disney!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την εφεύρεση του παιχνιδιού που θα μπορούσε να ΑΛΛΑΞΕΙ την εμπειρία έλξης της Disney


Μην το χάσετε Οποιος Διασκέδαση της Disney!

Παραγγείλετε το αντίγραφό σας του 2022 DFB Guide to Walt Disney World Dining σήμερα!

Με περισσότερα από 750 σελίδες, ο Οδηγός DFB 2022 για το Walt Disney World Dining είναι γεμάτος συμβουλές και εργαλεία προγραμματισμού που αναπτύχθηκαν από ειδικούς της Disney World για 30+ χρόνια επισκέψεων. Κάναμε την έρευνα για εσάς, ώστε να ξέρετε ποια σημεία θα ταιριάζουν μοναδικά στις ανάγκες της οικογένειάς σας!

Με μίνι κριτικές του κάθε εστιατόριο, μπαρ, σαλόνι, περίπτερο και πολλά άλλα; ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τα καλύτερα σνακ στο Disney World; γεμάτος Ανάλυση σχεδίου τραπεζαρίας της Disney (και πώς να αποκτήσετε ΔΩΡΕΑΝ φαγητό); και ένα πλήρες κεφάλαιο για τις εκπτώσεις και τις προσφορές; θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να προγραμματίσετε τις καλύτερες διακοπές σας ακόμα.

Κάντε κλικ εδώ για να παραγγείλετε το αντίγραφο του 2022 DFB Guide to Walt Disney World Dining E-book με κωδικό WDW2022 για εξοικονόμηση 25% στην τιμή κάλυψης σήμερα!

κουμπί έτοιμο προς αγορά
Οι οδηγοί μας υποστηρίζονται από 100% εγγύηση επιστροφής χρημάτων, οπότε δεν έχετε τίποτα να χάσετε. 🙂

Πώς θα μπορούσατε να δείτε αυτή την τεχνολογία να χρησιμοποιείται στα πάρκα της Disney; Πείτε μας στα σχόλια!

Leave a Comment