Εναλλακτικές μεταφορές στο Walt Disney World Skyliner – Ιστολόγιο TouringPlans.com

Το Skyliner της Disney ταξιδεύει πάνω από το Caribbean Beach Resort.

Το Skyliner είναι ένας καταπληκτικός τρόπος μεταφοράς, τις περισσότερες φορές. Φυσικά τώρα ρωτάτε, “Πότε δεν είναι ένας καταπληκτικός τρόπος μεταφοράς;” Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι, “Κατά τη διάρκεια γεγονότων με ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες.” Σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, η χρήση του Skyliner αναστέλλεται και οι επισκέπτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν εναλλακτικά μέσα μεταφοράς.

Κάτι που θα προκαλέσει μια άλλη ερώτηση, “Λοιπόν, πόσο συχνά υπάρχουν καιρικά φαινόμενα που κλείνουν το Skyliner;” Στην οποία η απάντηση είναι, το καλοκαίρι, πολλές φορές την εβδομάδα. Πρώτα η ασφάλεια και όλα αυτά, αλλά ναι, τι ταλαιπωρία. Πώς κυκλοφορούν οι επισκέπτες σε αυτά τα πάρκα και τα θέρετρα όταν το Skyliner είναι εκτός λειτουργίας; Ποια είναι τα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς;

Μεταξύ Epcot και Hollywood Studios

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτάσετε από το Epcot στα Hollywood Studios:

  • Λεωφορείο: Από την κύρια πύλη του Epcot (η μπροστινή είσοδος κοντά στο Διαστημόπλοιο Γη) μπορείτε να πάρετε απευθείας λεωφορείο για τα στούντιο του Χόλιγουντ (και αντίστροφα). Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα λεωφορεία είναι διαθέσιμα μόνο από νωρίς το απόγευμα και μετά. Στην εποχή του COVID, οι επισκέπτες με εισιτήρια Park Hopper μπορούν να εισέλθουν σε ένα πάρκο από άλλο μόνο μετά τις 2:00 μ.μ.
  • Σκάφη φιλίας: Τα σκάφη τρέχουν όλη την ημέρα. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 20-25 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων των πολλών στάσεων κατά τη διαδρομή. Δυστυχώς, εάν ο καιρός είναι αρκετά κακός για να κλείσει το Skyliner, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σταματήσουν να λειτουργούν και τα σκάφη.
  • Περίπατος: Υπάρχει ένα καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι πεζοπορίας μεταξύ των Hollywood Studios και του Epcot. Αυτό το ταξίδι διαρκεί επίσης περίπου 25 λεπτά. Ωστόσο, εάν ο καιρός είναι αρκετά κακός για να κλείσετε το Skyliner και τα σκάφη, είναι απίθανο να θέλετε να κάνετε μια μεγάλη βόλτα.
  • Ταξί ή κοινή χρήση βόλτας: Τα ταξί μπορεί να περιμένουν στα θεματικά πάρκα. Ή θα μπορούσατε πάντα να καλέσετε μια Uber ή μια Lyft. Εάν θέλετε να κάνετε τη διαδρομή σας πιο εορταστική, μπορείτε να παραγγείλετε ένα Minnie Van – η υπηρεσία επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι.

Σημειώστε επίσης ότι οι ίδιες στρατηγικές ισχύουν εάν προσπαθείτε να πάτε από οποιοδήποτε από τα ξενοδοχεία της περιοχής Crescent Lake (Yacht Club, Beach Club, Swan, Dolphin) σε αυτά τα πάρκα. Για παράδειγμα, αν μένετε στο Beach Club, θα μπορούσατε εύκολα να περπατήσετε μέχρι το σταθμό Epcot Skyliner για να μεταφερθείτε στα Hollywood Studios. Ωστόσο, εάν το Skyliner δεν τρέχει, θα πρέπει να επιστρέψετε στα σκάφη (αν λειτουργούν), να περπατήσετε ή να πάρετε ένα αυτοκίνητο.

Σκάφος φιλίας.
Μετακινηθείτε με τον κοινόχρηστο χώρο παραλαβής στο Hollywood Studios.

Από Art of Animation, Pop Century είτε Epcot είτε Hollywood Studios

Έχετε λιγότερες επιλογές εδώ:

  • Λεωφορείο: Εάν το Skyliner είναι εκτός λειτουργίας (για τον καιρό ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο), η Disney θα στείλει λεωφορεία ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς. Ωστόσο, να γνωρίζετε ότι αυτό δεν συμβαίνει ακαριαία. Τα προγράμματα οδήγησης πρέπει να επανατοποθετηθούν και οι διαδρομές πρέπει να διαμορφωθούν εκ νέου. Ένα λεωφορείο θα έρθει τελικά, αλλά μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε περισσότερο από το τυπικό διάστημα των 20 λεπτών μεταξύ των λεωφορείων, μερικές φορές πολύ περισσότερο.
  • Μοιραστείτε με ταξί ή βόλτα: Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα χρόνου, αυτές θα είναι πιθανότατα οι καλύτερες επιλογές σας. Πηγαίνετε στην κύρια είσοδο του θέρετρου. Στα αξιόλογα θέρετρα, είναι απίθανο να βρείτε ταξί να σας περιμένουν. Αν προτιμάτε να πάρετε ταξί με μετρητή, ζητήστε από το γραφείο κουδουνιών να σας καλέσει. Ή, παραγγείλετε μόνοι σας ένα Uber ή Lyft μέσω της κατάλληλης εφαρμογής.
Τα Minnie Vans είναι μια επιλογή στην εφαρμογή Lyft.
Λεωφορείο της Disney.

Από την παραλία της Καραϊβικής ή τη Ριβιέρα μέχρι το Epcot ή το Hollywood Studios

Οι επιλογές εδώ είναι οι ίδιες με αυτές των Art of Animation και Pop – bus or ride share. Ωστόσο, υπάρχουν οριακά περισσότερες πιθανότητες να βρείτε ένα ταξί αναμονής σε αυτές τις τοποθεσίες.

Αν θέλετε να κάνετε μερίδιο βόλτας, μπορεί να έχετε μια καλύτερη εμπειρία αν περπατήσετε στο μπροστινό μέρος του κεντρικού κτηρίου του θέρετρου, ιδιαίτερα στο τεράστιο θέρετρο Caribbean Beach. Πολλοί οδηγοί μεριδίων βόλτας δεν είναι εξοικειωμένοι με τα μοτίβα κυκλοφορίας του θερέτρου και μπορεί να δυσκολεύονται να σας βρουν.

Από το ένα θέρετρο στο άλλο στην περιοχή της λίμνης Crescent

Για να φτάσετε από οποιοδήποτε Yacht Club, Beach Club, Swan ή Dolphin σε οποιοδήποτε από τα άλλα σε αυτήν τη λίστα, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να περπατήσετε, ανεξάρτητα από τον καιρό. Το Skyliner δεν πρέπει να είναι παράγοντας στη μεταφορά σας.

Από οποιοδήποτε από τα άλλα προσβάσιμα θέρετρα Skyliner (Pop, Art of Animation, Riviera, Caribbean Beach) σε άλλο θέρετρο

Το Skyliner είναι η μόνη απευθείας μεταφορά μεταξύ αυτών των τοποθεσιών. Εάν το Skyliner δεν λειτουργεί, η πιο αποτελεσματική επιλογή σας είναι να πάρετε ταξί ή να μεταβείτε. Εάν δεν θέλετε να πληρώσετε για τη μεταφορά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα λεωφορείων της Disney, αλλά θα χρειαστεί να κάνετε μεταφορά στη μέση της διαδρομής. Πάρτε ένα λεωφορείο για το πλησιέστερο θεματικό πάρκο ή στο Disney Springs και, στη συνέχεια, μεταφερθείτε σε άλλο λεωφορείο για να φτάσετε στο θέρετρο που θέλετε. Η επιλογή ενός Uber από το λεωφορείο μπορεί να σας κοστίσει 15 $ περίπου, αλλά μπορεί να εξοικονομήσετε περισσότερο από μία ώρα σε χρόνο ταξιδιού.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

  • Μετά από δύο χρόνια, μοναχικά, οι παραδοσιακές ευκαιρίες Meet & Greet επέστρεψαν στο Walt Disney World! Αυτό σημαίνει ότι εσείς…

  • Βλέπω συχνά αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από επισκέπτες που σχεδιάζουν ταξίδια στο Walt Disney World, οι οποίοι ανησυχούν για το ότι δεν βρίσκουν σερβίς…

  • Όλα τα θέρετρα Walt Disney World διαθέτουν πισίνες για χρήση από όλη την οικογένεια. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά θέρετρα…

  • Η πίτσα είναι μια σοβαρή επιχείρηση. και αν το Boardwalk Pizza Window μας έχει διδάξει κάτι, είναι ότι δεν είναι όλες οι πίτσες…

Leave a Comment