ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Η Disney ψηφίζει για την επέκταση της σύμβασης του Bob Chapek ως Διευθύνων Σύμβουλος

Έχουν ληφθεί μεγάλες αποφάσεις σχετικά με τον σημερινό Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) της Disney.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney Bob Chapek στο Disney World για την 50η επέτειό του

Ο Bob Chapek είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Disney από τις αρχές του 2020. Το όνομα του Chapek βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών ειδήσεων τον τελευταίο καιρό, από την κατάσταση με το νομοσχέδιο για τα γονικά δικαιώματα στην εκπαίδευση της Φλόριντα (αυτό που οι κριτικοί αποκαλούν το νομοσχέδιο “Don’t Say Gay”), έως η απόλυση ανώτατου στελέχους και όχι μόνο. Προηγουμένως μοιραστήκαμε ότι η σύμβαση για τον Bob Chapek, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Disney, ήταν πιθανό να ανανεωθεί και τώρα έχουμε ενημέρωση.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της Disney, που κοινοποιήθηκε μέσω Business Wire, το Το διοικητικό συμβούλιο της Walt Disney Company ψήφισε ομόφωνα την παράταση της σύμβασης του Bob Chapek ως CEO. Αυτή η παράταση θα είναι για άλλη 3 χρόνια.

Η Susan Arnold, η σημερινή Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (που ανέλαβε μετά την αποχώρηση του Bob Iger από την Disney) μοιράστηκε ότι η Disney «δέχτηκε σκληρά χέρια από την πανδημία», αλλά με τον Chapek στο τιμόνι, Οι επιχειρήσεις της Disney «όχι μόνο έχουν ξεπεράσει την καταιγίδα, αλλά έχουν αναδειχθεί σε θέση ισχύος».

©Disney

Ο Arnold συνέχισε λέγοντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο είναι «δεσμευμένο να διατηρήσει τη Disney στην επιτυχημένη πορεία που ακολουθεί σήμερα και η ηγεσία του Bob είναι το κλειδί για την επίτευξη αυτού του στόχου. Ο Μπομπ είναι ο κατάλληλος ηγέτης την κατάλληλη στιγμή για την Εταιρεία Walt Disney και το Διοικητικό Συμβούλιο έχει πλήρη εμπιστοσύνη σε αυτόν και την ηγετική του ομάδα».

Ο Τσάπεκ μοιράστηκε ότι είναι «ευγνώμων στο Διοικητικό Συμβούλιο για την υποστήριξή του». Ο Chapek σημείωσε ότι ξεκίνησε να εργάζεται στη Disney πριν από σχεδόν 30 χρόνια και είπε ότι «είναι ενθουσιασμένος που εργάζεται δίπλα στους απίστευτους αφηγητές, τους υπαλλήλους και τα μέλη του Cast που κάνουν μαγικά κάθε μέρα».

©Bloomberg

Και πάλι, αυτή η επέκταση δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Όπως κοινοποιήσαμε προηγουμένως, πηγές είχαν αναφέρει ότι ήταν πιθανό το Διοικητικό Συμβούλιο να ανανεώσει τη σύμβαση του Chapek ως Διευθύνων Σύμβουλος. Το υπάρχον συμβόλαιό του επρόκειτο να λήξει τον Φεβρουάριο του 2023. Στις αρχές Ιουνίου του 2022, όταν ο Chapek απέλυσε το ανώτερο στέλεχος τηλεοπτικού περιεχομένου της Disney (Peter Rice), το διοικητικό συμβούλιο εξέδωσε μια δήλωση δηλώνοντας ότι ο Chapek είχε την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη του. Αυτό έκανε τους ανώτερους να πιστεύουν ότι το συμβόλαιό του θα ανανεωνόταν.

Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε περισσότερες ενημερώσεις σχετικά με αυτήν την κατάσταση και θα σας ενημερώσουμε για το τι βρίσκουμε.

Για να δείτε τι είχε να πει πρόσφατα ο Chapek σχετικά με το σύστημα κρατήσεων Park Pass που χρησιμοποιεί η Disney, κάντε κλικ εδώ. Και κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα σχόλιά του για το metaverse. Αναρωτιέστε γιατί αυξάνονται οι τιμές στα πάρκα; Ο Chapek το σχολίασε και αυτό — κάντε κλικ εδώ για να δείτε τι έχει να πει.

©Disney

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Chapek; Κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς ήταν ο μισθός του Chapek το 2021 και μάθετε γιατί υπερδιπλασίασε τον μισθό του.

Όπως πάντα, μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα της Disney.


ΤΩΡΙΝΗ ΤΑΣΗ

Leave a Comment