Είστε ακόμα αρκετά έξυπνοι για να πάτε στο Disney World;

Η Disney World έχει αλλάξει ΠΟΛΥ τις τελευταίες δεκαετίες. Μερικές από αυτές τις αλλαγές είναι διασκεδαστικές, όπως νέα αξιοθέατα, φαγητό και παραστάσεις. Άλλα είναι πιο περίπλοκα, όπως οι τεχνολογικές αλλαγές και οι προσπάθειες για τον μετριασμό του αυξανόμενου πλήθους. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι ο προγραμματισμός διακοπών στην Disney World είναι ΠΟΛΥ πιο περίπλοκος από ό,τι ήταν παλιά.

Κάστρο της Σταχτοπούτας

Με το Genie+, τις δυσκολίες κρατήσεων, τα πάσο του Disney Park, τις εικονικές ουρές και πολλά άλλα, θα μπορούσατε να αναρωτηθείτε: Είστε ακόμα αρκετά έξυπνοι για να πάτε στο Disney World;

Εκ των προτέρων κρατήσεις για φαγητό

Οι εκ των προτέρων κρατήσεις για φαγητό ήταν ένα από τα πρώτα σημάδια ότι ο σχεδιασμός της Disney έγινε πιο δύσκολος. Πρώτον, μπήκαν στο διαδίκτυο και η αρχική πολιτική επέτρεπε στους επισκέπτες με επερχόμενα ταξίδια να αρχίσουν να κάνουν κρατήσεις 180 ημέρες πριν από το ταξίδι τους.

Γίνετε ο Καλεσμένος μας

Στη συνέχεια, το παράθυρο των 180 ημερών συντομεύτηκε σε 60 ημέρες, αλλά οι επισκέπτες του ξενοδοχείου Disney World μπορούν να κάνουν κρατήσεις για όλη τη διάρκεια της διαμονής τους — έως και 10 διανυκτερεύσεις — 180 ημέρες πριν κάνουν check in. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κάνετε όλες τις κρατήσεις για φαγητό στο μία φορά, αντί για διαφορετικές ημέρες.

«Οχάνα

Γίνεται περίπλοκο όταν διαπιστώνετε ότι ΔΕΝ υπάρχουν διαθέσιμες κρατήσεις για νέα ή δημοφιλή εστιατόρια. Εστιατόρια όπως το Space 220 ήταν αδύνατο να γίνουν κρατήσεις, οπότε εκεί μπαίνει στο παιχνίδι ο προγραμματισμός.

Inside Space 220

Συνιστούμε να επισημάνετε το ημερολόγιό σας και να ορίσετε μια ειδοποίηση για 60 ημέρες πριν από το ταξίδι σας γύρω στις 5:45 π.μ. ET, ώστε να έχετε την καλύτερη ευκαιρία να λάβετε τις κρατήσεις για φαγητό που θέλετε. Δώστε προτεραιότητα στα πιο δημοφιλή εστιατόρια πρώτα και βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι με μια λίστα με ημερομηνίες και ώρες για τις κρατήσεις σας.

Το Cinderella’s Royal Table είναι ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια του Magic Kingdom

Οι κρατήσεις για φαγητό δεν είναι ΠΟΛΥ περίπλοκες, αλλά απαιτούν κάποιο εκ των προτέρων προγραμματισμό εάν θέλετε να λάβετε όλες τις κρατήσεις που θέλετε. Φρόντισε να μην το χρονοτριβείς!

Γιατί η Disney World σας λέει ψέματα σχετικά με τις κρατήσεις για φαγητό.

FastPass+ και Genie+

Θυμάστε τα FastPasses; Αυτό το σύστημα επέτρεπε στους επισκέπτες να παρακάμπτουν τις γραμμές αναμονής κάνοντας κράτηση λωρίδων FastPass δωρεάν και καθώς το σύστημα άλλαζε με την πάροδο του χρόνου καθώς γινόταν όλο και πιο περίπλοκο. Το χάρτινο σύστημα FastPass ήταν προσβάσιμο και πιο εύκολα κατανοητό, αλλά αργότερα μετατράπηκε σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων που ονομάζεται FastPass+.

Χαρτί FastPasses!

Όταν το FastPass+ αντικατέστησε τα χάρτινα FastPasses, εμφανίστηκαν νέοι κανόνες και τα παράθυρα κράτησης έγιναν πολύπλοκα. Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου Disney World θα μπορούσαν να ξεκινήσουν να κάνουν κράτηση για FastPasses στην εφαρμογή My Disney Experience 60 ημέρες νωρίτερα, ενώ όλοι οι άλλοι είχαν 30 ημέρες. Με τα χάρτινα FastPass, όλα κρατήθηκαν την ημερομηνία της επίσκεψής σας και έπρεπε να επισκέπτεστε κάθε διαδρομή για να λάβετε ένα FastPass.

Σημάδι FastPass Return

Αλλά το Fastpass+ ήταν ένας υπαινιγμός του τι επρόκειτο να έρθει με το Genie+ – και τώρα φαίνεται ότι απαιτείται μια πλήρης συνεδρία μελέτης πριν από το ταξίδι. Το Genie+ κυκλοφόρησε το 2021 και είναι σαν ένας συνδυασμός FastPass+ και χάρτινων FastPasses, που τώρα κοστίζουν στους επισκέπτες 15 $ ανά άτομο, ανά ημέρα στο Disney World για να εισέλθουν στις μετονομασμένες λωρίδες FastPass, τώρα γνωστές ως Lightning Lanes.

Είσοδος Jungle Cruise Lightning Lane

Το Genie+ είναι μακράν το πιο περίπλοκο σύστημα μέχρι σήμερα, με μπερδεμένους κανόνες (σε κοιτάζω, κανόνας 120 λεπτών!) και περιορισμούς. Επίσης, μπορείτε να αγοράσετε Genie+ μόνο κάθε μέρα της επίσκεψής σας και η κράτηση ξεκινά καθημερινά στις 7 π.μ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ρυθμίζετε ένα ξυπνητήρι κάθε μέρα της επίσκεψής σας — και να είστε ΓΡΗΓΟΡΟΣ με τις κρατήσεις σας.

©Disney

Γενικά, μπορείτε να κάνετε μόνο μία κράτηση Genie+ τη φορά, αν και υπάρχουν ορισμένοι τρόποι γύρω από αυτό (διαβάστε περισσότερα σχετικά εδώ). Μόλις κάνετε σάρωση στην κράτησή σας στο Lightning Lane, μπορείτε να κάνετε κράτηση για το επόμενο Lightning Lane.

Χρησιμοποιήστε το εισιτήριό σας, το ετήσιο πάσο ή το MagicBand για σάρωση σε μια Lightning Lane

Δεν έχουμε μιλήσει καν για το Individual Lightning Lanes, ΑΛΛΟ μέρος του Genie+. Αυτό είναι ένα ξεχωριστό, a la carte σύστημα κρατήσεων που σας επιτρέπει να πληρώσετε για τη Lightning Lane των πιο δημοφιλών βόλτων του Disney World. Αυτές οι διαδρομές δεν περιλαμβάνονται σε μια αγορά Genie+, επομένως είναι ένα επιπλέον κόστος — και μπορείτε να κάνετε κράτηση μόνο δύο ανά ημέρα.

©Disney

Υπάρχουν τρόποι για να μεγιστοποιήσετε την αγορά σας στο Genie+, συμπεριλαμβανομένου του να δώσετε προτεραιότητα σε ορισμένες διαδρομές, να γνωρίζετε εκ των προτέρων ποιες διαδρομές θέλετε πραγματικά και να θυμάστε να κάνετε κράτηση άλλης Lightning Lane κάθε φορά που κάνετε σάρωση στην κράτησή σας. Μπορείτε να δείτε περισσότερους από τους προτεινόμενους οδηγούς μας παρακάτω:

Διαβάστε τον πλήρη οδηγό μας για το Genie+ εδώ.

Εικονικές ουρές

Οι εικονικές ουρές δεν έχουν κάνει τα πράγματα ευκολότερα, με ορισμένες βόλτες (και εμπειρίες, επίσης) να απαιτούν πλέον μόνο από τους επισκέπτες που έχουν κάνει κράτηση για εικονική ουρά εκ των προτέρων να επιβιβαστούν πραγματικά στη διαδρομή. Η ουσία του προβλήματος είναι ότι εάν δεν έχετε αυτές τις πληροφορίες εκ των προτέρων, πιθανότατα δεν θα είχατε καμία ευκαιρία να κάνετε αυτές τις βόλτες.

©️Disney

Πρόσφατα, η Disney εισήγαγε νέες διαδρομές με εικονικές ουρές, οι οποίες απαιτούσαν από τους επισκέπτες να εισέλθουν στην εικονική ουρά της διαδρομής στην εφαρμογή My Disney Experience την ημέρα της επίσκεψής σας στις 7 π.μ. ή το απόγευμα στη 13:00 από το εσωτερικό του πάρκου — είτε πρέπει να κάνετε κράτηση για πάρκο εκείνη την ημέρα. Όσοι κατάφερναν να μπουν στην ουρά θα λάμβαναν χρόνο για την ομάδα επιβίβασης αργότερα μέσα στην ημέρα.

©Disney

Αυτές οι εικονικές ουρές συνήθως γεμίζουν ΓΡΗΓΟΡΑ (μιλάμε μέσα σε δευτερόλεπτα), οπότε αν δεν τις γνωρίζετε εκ των προτέρων και βάλετε ξυπνητήρι και ρυθμίσετε τον λογαριασμό σας στην εφαρμογή My Disney Experience, μπορεί να χάσετε τη διαδρομή εντελώς.

Η επίφοβη πινακίδα «όλες οι ομάδες επιβίβασης… έχουν διανεμηθεί»!

Επί του παρόντος, το νέο σουβέρ Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind της EPCOT χρησιμοποιεί μια εικονική ουρά, αλλά υπάρχει επίσης η ευκαιρία να κλείσετε το Individual Lightning Lane, το οποίο κοστίζει από 14 έως 17 $. Χρειάζεστε επίσης μια κράτηση πάρκου για το EPCOT για να είστε επιλέξιμοι για την εικονική ουρά, η οποία προσθέτει άλλο ένα επίπεδο προετοιμασίας!

Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν από την επίσκεψή σας στο Disney World είναι να εξετάσετε εάν κάποια από τις διαδρομές που σας ενδιαφέρει δέχεται εικονικές ουρές. Για παράδειγμα, είναι πιθανό το επερχόμενο TRON Lightcycle Run που έρχεται στο Magic Kingdom να χρησιμοποιεί μια εικονική ουρά μόλις ανοίξει.

Κατασκευή TRON

Σας προτείνουμε να παρακολουθείτε το AllEars για ενημερώσεις σχετικά με τις εικονικές ουρές του Disney World και δεν θα σας βλάψει να δείτε τον βήμα προς βήμα οδηγό μας!

Πώς η Disney World έγινε οι πιο περίπλοκες διακοπές.

Σύστημα Κρατήσεων Disney Park

Το Disney Park Pass System έχει αποσπάσει το τελευταίο κομμάτι του αυθορμητισμού που συνοδεύει τις διακοπές της Disney. Για να επισκεφτείτε ένα πάρκο της Disney, χρειάζεστε εισιτήριο ΚΑΙ κράτηση για πάρκο. Η απώλεια μιας κράτησης σε πάρκο θα μπορούσε να καταστρέψει μια μέρα των διακοπών σας.

Απαιτείται κράτηση στο πάρκο!

Και, δεν υπάρχει πλέον επιλογή για αυθορμητισμό, εκτός αν είστε τυχεροί και βρείτε μια κράτηση την τελευταία στιγμή ανοιχτή. Πολλές κρατήσεις πάρκων, ειδικά τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, εξαντλούνται εβδομάδες νωρίτερα, επομένως ΜΗΝ περιμένετε να κάνετε κράτηση για τα πάρκα σας — ειδικά επειδή μπορείτε ήδη να κάνετε κρατήσεις πάρκων μέχρι το 2024!

©Disney

Εμπιστευτείτε μας, δεν θέλετε να φτάσετε στο Disney World και να συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορείτε πραγματικά να επισκεφθείτε τα πάρκα. Εάν διαθέτετε ετήσιο πάσο, λαμβάνετε έναν συγκεκριμένο αριθμό καρτών ταυτόχρονα και οι επισκέπτες του ξενοδοχείου λαμβάνουν ένα πάσο στάθμευσης για κάθε ημερομηνία διαμονής τους.

Διαβάστε περισσότερα για το Disney Park Reservation System εδώ.

Ο κόσμος της Disney γίνεται τόσο περίπλοκος που αρχίζει να αποκλείει τους ανθρώπους που δεν θέλουν να μελετήσουν πριν από τα ταξίδια τους. Και αν τα τελευταία χρόνια είναι κάποια ένδειξη, τα πράγματα θα γίνουν πιο περίπλοκα στο μέλλον. Τι θα βρουν μετά;

Συνεχίστε να ακολουθείτε το AllEars για να είστε ενημερωμένοι για όλες αυτές τις περίπλοκες διαδικασίες του Disney World — είμαστε το τέλειο μέρος για τον οδηγό μελέτης σας!

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ώρα της ημέρας για να οδηγήσετε τα αγαπημένα σας αξιοθέατα του Disney World.


Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να παρακολουθείτε ΟΛΕΣ τις έκτακτες ειδήσεις της Disney! Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε συμβουλές, κριτικές, ασήμαντα στοιχεία και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το AllEars! Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Ποιο είναι το πιο περίπλοκο πρόβλημα σχεδιασμού της Disney World που έχετε συναντήσει; Πείτε μας στα σχόλια!

Leave a Comment