Γιατί φαίνεται ότι τα πάρκα αντιμετωπίζουν πάντα διακοπές λειτουργίας; – Ιστολόγιο TouringPlans.com

Κοιτάξτε αυτά τα αξιολάτρευτα, βρεγμένα, κουρελιασμένα μικρά παιδιά. Δεν τους αξίζει να μπορούν να οδηγήσουν το Test Track;!

Το επόμενο ταξίδι μας στο EPCOT είναι στα τέλη Ιουλίου, με αυτό που μου αρέσει να αποκαλώ “Πόσα πληρώνεις για να πάς να κουρευτείς στη Disney;” ταξίδι. Αυτή είναι μια άλλη ιστορία για μια άλλη μέρα. Θα μπορέσει τελικά να πάει στο Test Track; Εάν έχετε πάει στο WDW τους τελευταίους μήνες, ξέρετε ότι οι πιθανότητές μας δεν είναι μεγάλες. Η δοκιμαστική διαδρομή είναι εκτός λειτουργίας συχνά. Πόσο συχνά; Και υπάρχουν τάσεις που μπορώ να καταλάβω; Τα πράγματα χειροτερεύουν; Καλύτερα? Υπάρχουν ολόκληρα πάρκα όπου η διακοπή λειτουργίας είναι ιδιαίτερο πρόβλημα; Ας το καταλάβουμε!

Εξηγήστε τα Μαθηματικά

Αν αναζητήσετε οποιαδήποτε προηγούμενη ημερομηνία στο ημερολόγιο πλήθους, θα δείτε πληροφορίες σχετικά με την απώλεια χωρητικότητας λόγω διακοπής λειτουργίας για κάθε πάρκο. Και αν κοιτάξετε τυχόν γραφήματα χρόνων αναμονής για οποιοδήποτε αξιοθέατο για οποιαδήποτε ημερομηνία στο παρελθόν, μπορείτε επίσης να καταλάβετε πότε μια διαδρομή μειώνεται από την έλλειψη δημοσιευμένων χρόνων αναμονής για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Επιπλέον, έχουμε επίσης πληροφορίες σχετικά με το πότε «πέφτουν» οι ουρές – ή οι άνθρωποι που περιμένουν εκκαθαρίζονται λόγω κλεισίματος.

Ένα παράδειγμα δεδομένων διακοπής λειτουργίας από τις 20 Ιουνίου 2022

Κατά τη διάρκεια αυτής και μιας άλλης ανάρτησης ιστολογίου σήμερα το απόγευμα (θα το συνδέσω εδώ μόλις βγει ζωντανά), θα ψάξουμε και στις τρεις πηγές πληροφοριών για να προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε μερικές από τις ερωτήσεις μου και να σας δώσουμε κάποιες πληροφορίες για επόμενες διακοπές.

 1. Θα εξετάσουμε τις τάσεις της απώλειας χωρητικότητας σε όλο το πάρκο λόγω διακοπής λειτουργίας για να δούμε αν μπορούμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις υψηλού επιπέδου όπως «Αυτό το πρόβλημα φαίνεται ότι γίνεται όλο και χειρότερο. Είναι αλήθεια ότι?”
 2. Θα εξετάσουμε τις τάσεις και τους μέσους όρους διακοπής λειτουργίας για συγκεκριμένα αξιοθέατα για να καταλάβουμε εάν υπάρχουν συγκεκριμένα προβληματικά αξιοθέατα είτε να αποφύγετε είτε να προγραμματίσετε την ημέρα σας εάν είναι σημαντικά. Θα είμαστε επίσης σε θέση να πούμε εάν οι super headliners έχουν περισσότερα προβλήματα από τα μικρά αξιοθέατα, εάν τα νεότερα αξιοθέατα είναι πιο προβληματικά από τα παλαιότερα… κ.λπ.
 3. Και θα εξετάσουμε την εκκαθάριση της ουράς για να καταλάβουμε εάν ο γενικός σας στόχος είναι να αποφύγετε τη σπατάλη χρόνου σε μια ουρά που θα σας φτύσει ούτως ή άλλως για να κλείσετε, ποια αξιοθέατα μπορεί να είναι τα χειρότερα στοιχήματα.

Πάρτε τις προβλέψεις σας τώρα και, στη συνέχεια, ας δούμε τι λένε τα δεδομένα!

Συνολικός χρόνος διακοπής στάθμευσης ανά μήνα

Η μέση χωρητικότητα ολόκληρου του πάρκου χάνεται λόγω του κλεισίματος του αξιοθέατου ανά μήνα και ανά πάρκο.

Για ένα ανεκπαίδευτο μάτι, αυτό μπορεί να μοιάζει με μια συνολική ανοησία για κομφετί. Αλλά εσείς οι αναγνώστες δεν είστε απαίδευτοι, σωστά; Ας καταλάβουμε λοιπόν τι μπορούμε να δούμε και να μάθουμε εδώ:

 • Κάθε κουκκίδα αντιπροσωπεύει πόσο από τη χωρητικότητα κάθε πάρκου χάθηκε λόγω διακοπής λειτουργίας. Για παράδειγμα, υπάρχουν τρεις χρυσές κουκκίδες που αιωρούνται γύρω από την κατακόρυφη γραμμή Ιουλίου 2021. Αυτές οι τρεις τελείες σημαίνουν ότι κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2021 χάνονταν καθημερινά κατά μέσο όρο ~ 6% της χωρητικότητας του Magic Kingdom λόγω απροσδόκητου χρόνου διακοπής λειτουργίας. Αυτή είναι μια απίστευτη χαμένη χωρητικότητα.
 • Το χάσμα στα δεδομένα οφείλεται σε εκείνη την υπέροχη μικρή πανδημία που έκλεισε τα πάρκα. Κάνει λίγο πιο δύσκολο να διακρίνει κανείς τις γενικές τάσεις. Αλλά αν χρησιμοποιήσουμε κάποιο συμπέρασμα, θα δούμε στην πραγματικότητα να αναδύεται ένα εντυπωσιακά σαφές μοτίβο – τα ζητήματα χωρητικότητας είναι σίγουρα κυκλικά. Κορυφώνονται τον Ιούνιο/Ιούλιο και κατεβαίνουν τον Δεκέμβριο/Ιανουάριο. Ξέρετε τι κορυφώνεται επίσης τον Ιούνιο/Ιούλιο και φτάνει στο τέλος τον Δεκέμβριο/Ιανουάριο; Υετός στην Κεντρική Φλόριντα. Πιθανώς δεν είναι τυχαίο, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα μας για συγκεκριμένα αξιοθέατα απλώς για να βεβαιωθούμε.
 • Η κυκλική πτώση τον Ιανουάριο δεν φαίνεται να πέφτει τόσο χαμηλά όσο το κανονικό τον Ιανουάριο του 2022. Ο Ιανουάριος 2019, 2020 και 2021 είχαν όλοι μέσες απώλειες παραγωγικής ικανότητας κατά ή κάτω από 2%. Όμως, τον Ιανουάριο του 2022, αυτός ο μέσος όρος έμεινε κοντά στο 3%. Και ακόμη και η χωρητικότητα 1% κάνει μεγάλη διαφορά.

Συνολικές τάσεις Downtime Park

Χάθηκε η μέση χωρητικότητα ολόκληρου του πάρκου λόγω του κλεισίματος των αξιοθέατων ανά μήνα και ανά πάρκο, μαζί με γραμμικές τάσεις.

Τώρα, μίλησα ήδη για το πώς αυτές οι τάσεις διακοπής ήταν κυκλικές. Έτσι, οι γραμμικές γραμμές τάσης δεν είναι πραγματικά δίκαιες. Θα το έχω μέχρι εκείνο το σημείο πριν με καλέσει κάποιος από εσάς έξυπνους στα σχόλια. Αλλά αυτά τα γραφήματα αντιπροσωπεύουν ακριβώς δύο κύκλους Ιουλίου-Ιουνίου, οπότε αν οι κύκλοι είναι προβλέψιμοι και δεν αλλάζουν, η γραμμική γραμμή τάσης θα πρέπει να είναι επίπεδη. Καμία από αυτές τις γραμμές δεν είναι επίπεδη.

 • Το Animal Kingdom είναι το πιο ακραίο εδώ – είναι το μόνο πάρκο όπου η χωρητικότητα που χάνεται λόγω διακοπής λειτουργίας μειώνεται στην πραγματικότητα. Θα μπορούσαμε λοιπόν να μαντέψουμε ότι τα αξιοθέατα εκεί γίνονται στην πραγματικότητα πιο αξιόπιστα. Αυτό είναι ωραίο. Ίσως αν όλο αυτό με ενοχλεί, απλά θα αρχίσω να περνάω περισσότερο χρόνο σε ένα Ζωικό Βασίλειο. Ακούγεται χαλαρωτικό.
 • Το Magic Kingdom είναι το… επόμενο-λιγότερο-χειρότερο; Η συνολική μέση απώλεια χωρητικότητας αυξάνεται, αλλά αργά. Τον Ιούλιο του 2020 θα μπορούσαμε να περιμένουμε απώλεια 3,25% της χωρητικότητας ανά ημέρα και τον Ιούλιο του 2022 θα μετατοπιστεί προς τα πάνω στο «μόλις» 3,75%.
 • Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο άσχημα στο EPCOT. Η τάση διακοπής λειτουργίας αυξάνεται πολύ περισσότερο εκεί – από έναν αναμενόμενο μέσο όρο περίπου 2,33% τον Ιούλιο του 2020 σε έναν αναμενόμενο μέσο όρο σχεδόν 4% τον Ιούλιο του 2022. Αυτό είναι σημαντικό. Θα ήμουν έτοιμος να πω ότι η απώλεια χωρητικότητας λόγω διακοπής λειτουργίας είναι εύλογα ένα πρόβλημα στην EPCOT.
 • Αλλά τα Hollywood Studios έρχονται και λένε “Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα”. Αυξάνεται από την αναμενόμενη μέση δυναμικότητα που χάθηκε λόγω διακοπής λειτουργίας τον Ιούλιο του 2020 λίγο πάνω από 1,5% μέχρι τον αναμενόμενο μέσο όρο τον Ιούλιο του 2022 πάνω από 4,5%. Αυτό τριπλασιάστηκε! Κάτι τρέχει σίγουρα. Τα Hollywood Studios είναι στην άτακτη λίστα μου. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά αν διατηρούσα μια επιχείρηση και κατά τη διάρκεια δύο ετών, ο χρόνος διακοπής λειτουργίας μου τριπλασιάστηκε, μάλλον δεν θα το έβρισκα αποδεκτό. Ελπίζω να προσπαθήσω να το φτιάξω.

Τι σημαίνει αυτό για σας?

 1. Εάν φαίνεται ότι ο χρόνος διακοπής της έλξης γίνεται πολύ κακός, έχετε τουλάχιστον κάπως δίκιο. Ειδικά αν έχετε συνηθίσει να ταξιδεύετε το Χειμώνα και τώρα κάνετε ένα καλοκαιρινό ταξίδι.
 2. Αλλά δεν υπάρχουν απλώς κυκλικές διακοπές λειτουργίας. Ο συνολικός χρόνος διακοπής έχει επίσης ανοδική τάση.
 3. Τα Hollywood Studios κάνουν το χειρότερο από όλα τα πάρκα, ακολουθούμενα από το EPCOT. Το Animal Kingdom, από την άλλη πλευρά, τείνει προς καλύτερη κατεύθυνση.

Εκτός από την εξέταση δεδομένων από πάρκο σε πάρκο, μπορούμε να μάθουμε ακόμη περισσότερα εξετάζοντας πληροφορίες και τάσεις που αφορούν συγκεκριμένα αξιοθέατα. Μείνετε συντονισμένοι για ένα επόμενο άρθρο σήμερα το απόγευμα με αυτές τις λεπτομέρειες. Εν τω μεταξύ, μοιραστείτε τα σχόλια εάν έχετε παρατηρήσει κάτι σχετικά με το χρόνο διακοπής της έλξης στις πρόσφατες επισκέψεις σας!

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

 • Τα πυροτεχνήματα είναι ένα εμβληματικό μέρος της εμπειρίας του θεματικού πάρκου της Disney και η απουσία τους στο Walt Disney World ήταν έντονα…

 • Η ομάδα μας βρίσκεται στα πάρκα κάθε μέρα για να ενημερώνεται για οτιδήποτε συναρπαστικό και εκπληκτικό στον κόσμο…

 • Η ομάδα μας στα πάρκα βρίσκεται στα θεματικά πάρκα Walt Disney World καθημερινά καταγράφοντας χρόνους αναμονής, δοκιμάζοντας φαγητό, βουτιά στην ατμόσφαιρα,…

 • Η 1η Οκτωβρίου θα είναι η έναρξη όχι μόνο για νέα σόου πυροτεχνημάτων, ημερήσιες παραστάσεις, καβαλιέρες, νέα αξιοθέατα και πολλά άλλα. Επιπλέον,…

Becky Gandillon

Η Becky Gandillon εκπαιδεύτηκε στη βιοϊατρική μηχανική, αλλά τώρα είναι σπασίκλας δεδομένων και ανάλυσης πλήρους απασχόλησης. Της αρέσει η επίλυση προβλημάτων και τα ταξίδια. Αυτή και ο σύζυγός της, Τζεφ, ζουν στο Σεντ Λούις με τις δύο κόρες τους και έχουν βραδιά με οικογενειακή ταινία της Disney κάθε Σάββατο. Μπορείτε να την ακολουθήσετε στο LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/becky-gandillon/ ή στο instagram @raisingminniemes

Leave a Comment