Γιατί τα πλήθη του Disney World είναι απολύτως προβλέψιμα

Από το κλείσιμο του πάρκου το 2020, πολλά έχουν αλλάξει στο Disney World.

Κάστρο της Σταχτοπούτας

Για λίγο, οι εποχές του χρόνου που παραδοσιακά είχαν πολύ κόσμο ήταν άδειες — και στη συνέχεια οι παραδοσιακά κενές εποχές ήταν γεμάτες κόσμο. Τώρα, φαίνεται ότι τα πλήθη δεν τελειώνουν ποτέ! Αυτά τα νέα μοτίβα μπορεί να φαίνονται σαν να βγήκαν από το πουθενά, αλλά αυτό δεν είναι απολύτως έτσι και έχουμε τις αποδείξεις.

Υπήρξαν στιγμές το 2021 και το 2022 που ένιωθε ότι τα επίπεδα του πλήθους ήταν εντελώς απρόβλεπτα στο Disney World, και με κάτι που φαίνεται σαν ασυνεπές λίγα χρόνια, πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την πρόβλεψη του πλήθους που θα έρθει; Λοιπόν, τα τρέχοντα επίπεδα πλήθους της Disney μπορεί να είναι πιο προβλέψιμα από όσο νομίζετε.

Ανεξάρτητη ζήτηση

Πιθανότατα έχετε ακούσει το τσιτάτο «απαγορευμένη ζήτηση» εάν παρακολουθείτε την ταξιδιωτική σκηνή τα τελευταία χρόνια. Καθώς ολόκληρος ο κόσμος δεν μπορεί και δεν θέλει να ταξιδέψει για μεγάλο μέρος του 2020, πολλοί άνθρωποι ονειρευόντουσαν διακοπές – και τώρα, τις κάνουν.

Ο κόσμος της Disney έχει γεμίσει!

Ας ρίξουμε μια ματιά από πού προέρχεται αυτή η ζήτηση.

Περιορισμοί ταξιδιών

Το 2020 εισήγαγε το πολύμηνο κλείσιμο του Disney World, ακολουθούμενο από κρατικούς και διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς COVID-19, περιορισμένες πτήσεις και περισσότερα ταξιδιωτικά εμπόδια που εμπόδισαν τις τυπικές επισκέψεις στο Disney World.

Σημάδι απαίτησης μάσκας Disney World από το παρελθόν

Με πολλούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς να έχουν αρθεί μέχρι τώρα, δεν είναι απροσδόκητο ότι η ζήτηση ταξιδιών έχει αυξηθεί. Ορισμένοι διεθνείς ταξιδιωτικοί περιορισμοί εξακολουθούν να ισχύουν, αλλά έχουμε παρατηρήσει μια αύξηση των επισκεπτών από το εξωτερικό στο Disney World πρόσφατα, και παρόλο που αυτή η τάση μπορεί να μην είναι μόνιμη, θα μπορούσε να παραμείνει ο κανόνας για κάποιο χρονικό διάστημα.

Κάντε κλικ εδώ για μια πλήρη λίστα ταξιδιωτικών περιορισμών και συμβουλών στις ΗΠΑ που σχετίζονται με το στέλεχος Omicron COVID-19

Ανησυχίες για την υγεία

Μπορεί να εξακολουθούμε να βιώνουμε την άνοδο και την πτώση (και την άνοδο ξανά) του COVID-19, αλλά ίσως λόγω της χαλάρωσης των απαιτήσεων κάλυψης ή απλώς της γενικής κόπωσης από την πανδημία, βλέπουμε τώρα τεράστια πλήθη στο Disney World.

Σήμανση υγείας και ασφάλειας COVID-19 στο Disney World

Μετά την άρση των απαιτήσεων κάλυψης και κοινωνικής απόστασης από την Disney World για τους εμβολιασμένους επισκέπτες το 2021 και το 2022, τα πλήθη παρέμειναν σταθερά στα πάρκα, με ακόμη και ιστορικά λιγότερο πολυάσχολους μήνες όπως ο Αύγουστος να παραμένουν γεμάτοι.

Εδώ είναι όλες οι ΜΕΓΑΛΕΣ αλλαγές στο Disney World το 2022!

Επιθυμία για ταξίδι έναντι κόστους ταξιδιού

Ένας παράγοντας που πάντα επηρέαζε τα επίπεδα του πλήθους του Disney World είναι η επιθυμία για ταξίδι σε σχέση με το κόστος του ταξιδιού. Η ζήτηση της Disney World είχε πάντα σταθερή ανάπτυξη (εκτός από εξωτερικά γεγονότα όπως η COVID-19 ή η 11/9). Τώρα, λόγω των άλλων παραγόντων που παρουσιάζονται εδώ, αυτή η ζήτηση έχει αυξηθεί σημαντικά — αρκετά για να αντισταθμίσει το επίσης αυξημένο κόστος ταξιδιού.

Πλήθη εισόδου στο Magic Kingdom

Μερικοί άνθρωποι είχαν επίσης πάνω από δύο χρόνια να αποταμιεύσουν για διακοπές (λόγω του lockdown για τον COVID-19) και τα χρήματα δεν είναι τεράστια ανησυχία. Για αυτούς τους παραθεριστές, είναι καιρός να πάνε «όλα έξω» γιατί έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που έκαναν διακοπές — πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί επίσης να έχουν μεγαλύτερο προϋπολογισμό από το συνηθισμένο.

Η τιμή της Disney World αυξάνεται

Έχουμε δει γενικές αυξήσεις τιμών τα τελευταία δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένων υψηλότερων τιμών εισιτηρίων και ξενοδοχείων, καθώς και αυξήσεων σε τρόφιμα, εμπορεύματα και άλλα. Οι αφαιρέσεις προνομίων επηρέασαν επίσης τους επισκέπτες του Disney World, καθώς η δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο, γνωστή ως Magical Express, έχει διακοπεί, μαζί με άλλα προνόμια ξενοδοχείων της Disney World (όπως τα δωρεάν MagicBands) πλέον.

Οι nuiMOs σημείωσαν αύξηση τιμών τον Ιούνιο

Σημειώστε επίσης ότι οι τιμές των εισιτηρίων του Disney World κυμαίνονται από 109 έως 159 $ (ανάλογα με την ημέρα) για τα τυπικά εισιτήρια και όσο υψηλότερη είναι η τιμή του εισιτηρίου, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα πλήθους εκείνη την ημερομηνία.

Αποκαλύφθηκε ύπουλη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων για τα ταξίδια του Disney World το 2023

Άλλες αυξήσεις ταξιδιωτικών τιμών

Εάν έχετε ταξιδέψει πρόσφατα, μπορεί να έχετε συναντήσει υψηλότερα αεροπορικά εισιτήρια, βενζίνη, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, δωμάτια ξενοδοχείου και πολλά άλλα. Δεν είναι μυστικό ότι τα έξοδα ταξιδίου έχουν αυξηθεί σημαντικά από την εμφάνιση του COVID-19. Ωστόσο, βλέπουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων εξακολουθούν να επέλεξαν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, με πολλούς Αμερικανούς να αναμένουν να ξοδέψουν περισσότερα στις διακοπές τους αυτό το καλοκαίρι.

Πλήθος κόσμου στο διεθνές αεροδρόμιο του Ορλάντο

Η επιθυμία σε σχέση με το κόστος ταξιδιού θα παραμείνει πιθανότατα ο μεγαλύτερος παράγοντας στο γιατί η Disney World είναι γεμάτη ή όχι. Όπως συνέβαινε ιστορικά, ο έλεγχος της Disney σε αυτό είναι από την πλευρά του κόστους. Ακόμη και όταν οι εξωτερικοί παράγοντες μειώνονται, είναι πιθανό η ζήτηση να συνεχίσει να ανεβάζει το κόστος. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι ξοδεύουν 40% περισσότερα στο Disney World τώρα, γεγονός που αποδεικνύει ότι η επιθυμία να επισκεφτούν το Disney World είναι μεγαλύτερη από τις ανησυχίες για το κόστος.

Magic Kingdom Toll Plaza

Καθώς η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται, το ίδιο θα αυξάνεται και το κόστος, και αυτή τη στιγμή αυτές οι υψηλές τιμές δεν φαίνεται να επηρεάζουν τα πλήθη που επισκέπτονται.

Γιατί οι άνθρωποι εξακολουθούν να ταξιδεύουν παρά τις ιστορικά υψηλές τιμές.

Διαθεσιμότητα κάρτας ξενοδοχείου και πάρκου

Αυτοί οι παράγοντες θα μπορούσαν σίγουρα να μας δώσουν μια ευρύτερη κατανόηση των επιπέδων του πλήθους και αυτών που θα ακολουθήσουν, αλλά τι γίνεται με πιο συγκεκριμένους προγνωστικούς παράγοντες; Πρώτον, κοιτάζοντας τη διαθεσιμότητα των ξενοδοχείων και του Disney Park Pass πριν από το ταξίδι σας, μπορείτε να έχετε μια καλή ιδέα για το πλήθος που να περιμένετε.

Πάσο Disney Park

Το Disney Park Passes δεν θα εξαφανιστεί σύντομα, καθώς η Disney έχει σημειώσει ότι το σύστημα κρατήσεων τους βοηθά να ελέγχουν τα επίπεδα του πλήθους ΚΑΙ έχουμε ήδη δει την Disney να επεκτείνει τις κρατήσεις μέχρι το 2024. Τα Park Passes δίνουν στη Disney τον απόλυτο έλεγχο της χωρητικότητας του πάρκου και μπορείτε να δείτε πώς γεμάτη (ή όχι) ορισμένες μελλοντικές ημερομηνίες μπορεί να βασίζονται στις οποίες τα πάρκα παραμένουν διαθέσιμα.

Απαιτείται κράτηση στο πάρκο!

Ένας άλλος τρόπος για να προβλέψετε τα πλήθη είναι να εξετάσετε τις ημερομηνίες αποκλεισμού για Ετήσιους Διαβάτες. Οι ημερομηνίες αποκλεισμού λαμβάνουν χώρα συνήθως σε ημερομηνίες που αναμένεται να είναι πολυάσχολες στα πάρκα και μπορείτε να υποθέσετε με ασφάλεια ότι αυτές οι ημερομηνίες είναι πιθανό να είναι πιο γεμάτες από τον μέσο όρο. Εάν θέλετε να αποφύγετε μια πολυσύχναστη χρονική περίοδο, ρίξτε μια ματιά στο ημερολόγιο αποκλεισμού του ετήσιου συνδρομητή και αποφύγετε αυτές τις ημερομηνίες.

Δείτε τις ημερομηνίες αποκλεισμού του ετήσιου πάσου εδώ!

Διαθεσιμότητα ξενοδοχείου

Αν και όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου Disney World είναι πλέον ανοιχτά (δηλαδή πάνω από 36.000 δωμάτια!), μερικά από τα ξενοδοχεία εξακολουθούν να μην κάνουν κράτηση με πλήρη χωρητικότητα. Ένας τρόπος για να προβλέψετε τα πλήθη είναι να αναζητήσετε μεγάλους αριθμούς ξεπουλημένων ξενοδοχείων και επίσης υψηλότερες τιμές ξενοδοχείων.

Grand Floridian

Εάν υπάρχουν πολλές επιλογές ξενοδοχείων, μπορείτε πιθανώς να περιμένετε να βρείτε χαμηλά έως μέτρια πλήθη, αλλά εάν όλα είναι sold out και τα Park Passes έχουν επίσης αρχίσει να ξεπουλάνε, είναι πιθανό να αναζητάτε μια πολυσύχναστη επίσκεψη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα πλήθη στο Disney World δεν αστειεύονται σήμερα.

Σχολικά Μοτίβα

Όπως συνέβαινε πάντα, τα σχολικά προγράμματα μπορούν αναμφίβολα να είναι προγνωστικά του πλήθους στο Disney World, καθώς πολλές οικογένειες προγραμματίζουν τα ταξίδια τους στη Disney με βάση τα προγράμματα των παιδιών.

Διακοπές/Μεγάλα Σαββατοκύριακα

Τα προγράμματα καλοκαιρινών και ανοιξιάτικων διαλειμμάτων διαφέρουν από σχολείο σε σχολείο, αλλά τα πλήθη των Spring Break στο Disney World συνήθως διαρκούν περίπου ενάμιση μήνα, ξεκινώντας γύρω στα τέλη Μαρτίου και τελειώνουν στα μέσα Μαΐου. Είναι αρκετά αυτονόητο – σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να επισκέπτονται το Disney World για το Spring Break!

Ουρές Σαββατοκύριακου για την Ημέρα του Προέδρου περιμένουν να μπουν στο EPCOT

Επίσης, τα τριήμερα Σαββατοκύριακα με αργίες όπως η Εργατική Ημέρα, η Ημέρα του Προέδρου και η Ημέρα Μνήμης μπορεί γενικά να αναμένεται να είναι πολυάσχολα. Μπορείτε πραγματικά να προβλέψετε με ασφάλεια τα πλήθη σχεδόν σε οποιαδήποτε ημερομηνία που τα περισσότερα σχολεία δεν είναι ανοιχτά.

Τηλεμάθηση

Ωστόσο, ο COVID-19 και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση άλλαξαν ορισμένα από αυτά τα σχολικά πρότυπα. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση υπήρχε ήδη πριν από τον COVID, αλλά πολλές οικογένειες άρχισαν να το δοκιμάζουν μετά την έναρξη της πανδημίας και ως εκ τούτου, υπάρχουν πολλοί μαθητές που δεν είναι πια κλειδωμένοι στο σχολικό πρόγραμμα.

Μεγάλες ουρές στα Hollywood Studios

Καθώς οι επιλογές απομακρυσμένης μάθησης επεκτείνονται, τα πλήθη θα μπορούσαν να είναι περισσότερο χαρακτηριστικό όλο το χρόνο, επομένως μην βασίζεστε αποκλειστικά στο μέσο σχολικό πρόγραμμα για να αποφύγετε τα πλήθη.

Οι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ χρόνοι για να επισκεφτείς την Disney World.

Άλλοι Παράγοντες

Λήξη σημείου DVC

Η λήξη πόντων του Disney Vacation Club (DVC) είναι ένας ελάχιστα γνωστός παράγοντας που οδήγησε τα πλήθη του Disney World στις αρχές του 2022. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Disney παρέτεινε τις ημερομηνίες λήξης πόντων για τα μέλη DVC και στις αρχές του 2022 έγινε η χρονική περίοδος που πολλά μέλη έβλεπαν τους πόντους τους αρχίσει να λήγει. (Οι βαθμοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τα μέλη του DVC για να κάνουν κράτηση σε ξενοδοχεία του Disney World.)

Disney Vacation Club

Προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια πόντων, παρατηρήσαμε αύξηση των επισκεπτών DVC στο Disney World, η οποία επηρέασε επίσης ορισμένα ξενοδοχεία DVC. Αυτό πιθανώς δεν πρόκειται να είναι μια σημαντική μελλοντική τάση, αλλά μπορεί να είναι μια πιθανότητα, ειδικά αν είστε μέλος του DVC.

Διαβάστε περισσότερα για το Disney Vacation Club εδώ.

Εορτασμός 50ης επετείου

Η Disney World γιορτάζει την 50η επέτειό της από τον Οκτώβριο του 2021 και αυτή η γιορτή των 18 μηνών θα διαρκέσει μέχρι τον Μάιο του 2023. Είδαμε μια αύξηση στους επισκέπτες του Disney World στην αρχή του εορτασμού και αναμένουμε επίσης να δούμε μια άλλη αύξηση προς το τέλος της γιορτής.

50ο σημάδι στο Κάστρο της Σταχτοπούτας

Αν θέλετε να δείτε τους εορτασμούς της 50ης επετείου αλλά δεν θέλετε να ασχοληθείτε με τα πλήθη, σας συνιστούμε να το επισκεφτείτε κάποια στιγμή πριν από τον Απρίλιο του 2023.

Μάθετε περισσότερα για τον εορτασμό της 50ης επετείου της Disney World εδώ.

Άλλες Εκδηλώσεις

Εάν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη άλλες φορές, σας συνιστούμε να ελέγξετε το ημερολόγιο εκδηλώσεων της Disney και του Ορλάντο πριν προγραμματίσετε την επίσκεψή σας. Πράγματα όπως τοπικές αθλητικές εκδηλώσεις και τρέξιμοΤα Σαββατοκύριακα των αγώνων της Disney μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση του πλήθους.

τρέχει Disney Princess Marathon Weekend Crowds

Έτσι, ίσως τα πλήθη του Disney World να μην είναι και τόσο απρόβλεπτα τελικά. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η ανάρτηση έχει ρίξει λίγο φως στα μοτίβα που έχουμε δει και σας δίνει μια ιδέα για το τι πρέπει να αναζητήσετε στο μέλλον. Τα πλήθη είναι ο κανόνας στο Disney World και οι μέρες με τους χαμηλούς χρόνους αναμονής και τις άδειες εκτάσεις μπορεί να έχουν φύγει προς το παρόν, αλλά μπορείτε τουλάχιστον να αποφύγετε αυτές τις ΜΕΓΑΛΕΣ ημέρες συνωστισμού προσέχοντας μερικά από τα παραπάνω προειδοποιητικά σημάδια.

Συνεχίστε να ακολουθείτε το AllEars για περισσότερα νέα και ενημερώσεις της Disney World!

Καταστρέφεις τον κόσμο της Disney για κάποιον άλλον;;


Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να παρακολουθείτε ΟΛΕΣ τις έκτακτες ειδήσεις της Disney! Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε συμβουλές, κριτικές, ασήμαντα στοιχεία του AllEars και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ! Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Πώς αποφεύγετε τα πλήθη στο Disney World; Πείτε μας στα σχόλια!

Leave a Comment