Γιατί ο Διευθύνων Σύμβουλος Bob Chapek θέλει η Disney να αποφύγει το M-Word

Γνωρίζετε άπταιστα τη Disney; Είναι αλήθεια ότι μπορεί να φαίνεται ότι οι οπαδοί της Disney έχουν τη δική τους γλώσσα. Λέξεις όπως “Park Hopping” και “rope drop” μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση σε όσους σχεδιάζουν ένα ταξίδι της Disney για πρώτη φορά. Μερικές φορές προστίθενται λέξεις στη γλώσσα όταν βγαίνει κάτι νέο (όπως “Genie+” και “Lightning Lane”), αλλά προφανώς, Η Disney προσπαθεί επίσης να ΑΦΑΙΡΕΙ λέξεις από αυτό το εξειδικευμένο λεξιλόγιο.

Lightning Lane στο Princess Fairytale Hall

Μάθετε ποια λέξη προσπαθεί να ΑΠΟΦΥΓΕΙ ο CEO της Disney, Bob Chapekπαρόλο που έχει αναφερθεί ότι είπε την ίδια λέξη στο παρελθόν.

Μπορεί να γνωρίζετε ήδη όλα τα είδη των λέξεων της Disney. Ίσως μιλήσετε για το τι συμβαίνει «παρασκηνιακά» ή αναζητήστε νέα Magic Shots από τα μέλη του PhotoPass Cast. Φράσεις όπως «πτώση από σχοινί», «κρυμμένος Μίκυ» και «σκοτεινή βόλτα» δεν σε φασαρώνουν καν. Έχετε ακούσει όμως για τη λέξη m;

“The M-Word”

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Deadline, ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Bob Chapek είπε:Τείνουμε να μην χρησιμοποιούμε πολύ συχνά τη λέξη m.» Τι εννοεί λοιπόν με τη λέξη m; Προφανώς, η Disney προσπαθεί να αποφύγει να πει “μετασύνδεση

©Προθεσμία

Ταραγμένος? Δεν σας κατηγορούμε, γιατί Η Disney χρησιμοποιεί εδώ και πολύ καιρό τη λέξη «μετάβερ».. Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Chapek είπε σε έναν δημοσιογράφο ότι η Disney είχε αρχίσει να εξερευνά αυτή τη νέα δυνατότητα: “Αν το μετασύμπαν είναι η ανάμειξη του φυσικού και του ψηφιακού σε ένα περιβάλλον, ποιος μπορεί να το κάνει καλύτερα από τη Disney;”

©Disney

Και το 2020, όταν η έννοια του μετασύμπαντος ήταν σχετικά νέα, η Disney είχε σχεδιάσει ακόμη και το concept art για ένα λογότυπο metaverse. Σε εκείνο το σημείο, τα στελέχη της Disney χρησιμοποιούσαν το “Disney Theme Park Metaverse” για να περιγράψουν ολόκληρο το έργο.

©Disney

Έτσι, αν κυκλοφορήσει το “metaverse”, ποιον όρο χρησιμοποιεί η Disney;

Το προτιμώμενο όνομα της Disney για το Metaverse

Σύμφωνα με τον Chapek, «Το λέμε αφήγηση επόμενης γενιάς.» Αυτός ο όρος — Next Generation Storytelling, αν είστε τυπικοί — δεν είναι απαραίτητα νέος. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Disney διόρισε ένα νέο στέλεχος για να αναλάβει το έργο του metaverse. Ο επίσημος τίτλος της νέας δουλειάς αυτού του στελέχους ήταν «Ανώτερος Αντιπρόεδρος Επόμενης Γενιάς Αφήγησης Ιστοριών και Εμπειριών Καταναλωτών».

©Disney — Mike White, Senior Vice President of Next Generation Storytelling

Το “Next Gen Storytelling” ακούγεται σίγουρα φανταχτερό, αλλά η Disney έχει πραγματικό λόγο να ανταλλάξει τους όρους; Στην πραγματικότητα, μπορεί.

Γιατί η Disney αποφεύγει αυτή τη λέξη;

Η μόνη εξήγηση που έδωσε ο Μπομπ Τσάπεκ για την αποφυγή του όρου «μετάβερ» είναι ότι «έχει πολλές τρίχες πάνω του.Αυτή η φράση συνήθως σημαίνει ότι μια ιδέα είναι περίπλοκη ή έχει κάποια αρνητική πτυχή της. Η Disney μπορεί απλώς να θέλει να αποφύγει οποιεσδήποτε υποδηλώσεις του “μεταβάσματος”. υπερβολικά αφηρημένο ή πολύπλοκο — η χρήση μιας πιο πρωτότυπης φράσης με κοινές λέξεις κάνει την ιδέα πιο προσιτή.

Εμπειρία εικονικής πραγματικότητας στον κόσμο της Disney

Το “Next Generation Storytelling” εξακολουθεί να ακούγεται αρκετά φανταχτερό, αλλά δεν έχει αυτή την τεράστια, αφηρημένη χροιά που παίρνετε από το “metaverse”. Και προσθέτοντας «αφήγηση ιστοριών» δίνει επίσης τη φράση μια πιο δημιουργική ατμόσφαιρα “Disney”.

Το “Storytelling” ακούγεται πολύ πιο “Disney”.

Είναι, όμως, η λέξη «μεταβέρσα» στην πραγματικότητα η ΛΑΘΟΣ λέξη που πρέπει να χρησιμοποιείται για αυτό που προσπαθεί να κάνει η Disney; Αν κοιτάξετε ορισμένους ορισμούς, θα μπορούσε να είναι. Ο πρώτος ορισμός για το “metaverse” στο Merriam Webster είναι “ένα επίμονο εικονικό περιβάλλον που επιτρέπει την πρόσβαση και τη διαλειτουργικότητα πολλαπλών μεμονωμένων εικονικών πραγματικότητων”.

Inside Star Wars VR Experience

Ωστόσο, αυτό που στην πραγματικότητα προσπαθεί να κάνει η Disney είναι να συνδυάσει εικονικές και φυσικές πραγματικότητες. Αυτό μοιάζει περισσότερο με τον δεύτερο ορισμό που παρατίθεται εκεί: «το υποθετικός συνδυασμός όλων των συνυπαρχόντων ή διαδοχικά υπαρχόντων συμπάντων

μαγικό βασίλειο

Εάν εξακολουθείτε να είστε λίγο μπερδεμένοι σχετικά με το έργο της Disney, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την εξήγηση για το τι σημαίνει πραγματικά η Αφήγηση Επόμενης Γενιάς.

Τι είναι η αφήγηση ιστορίας επόμενης γενιάς;

Στη φετινή Communacopia, ο Chapek είπε: «Η Disney είναι ένας τρόπος ζωής, μια μάρκα lifestyle. […] Δεν είναι ένα σωρό μικρές επιχειρήσεις που δημιουργούν έναν τρόπο ζωής. Πρέπει να το αποδεχθούμε». Προκειμένου να συγχωνευθούν όλες οι πτυχές της Disney σε μία, η υπηρεσία ροής Disney+ της Disney θα γίνει κάτι περισσότερο από μια πλατφόρμα υπηρεσίας ταινιών. Ο Chapek αποκαλεί το μέλλον της Disney+ «μια πλατφόρμα βιωματικού τρόπου ζωής». Θα γίνει «μια πλατφόρμα για ολόκληρη την εταιρεία που θα ενσωματώνει τόσο τα φυσικά πράγματα που μπορεί να βιώσετε σε ένα θεματικό πάρκο, όσο και τις ψηφιακές εμπειρίες που μπορείτε να αποκτήσετε μέσω των μέσων ενημέρωσης». Πώς ακριβώς θα λειτουργούσε αυτό; Ας το αναλύσουμε.

©Disney

Το σχέδιο της Disney είναι να δημιουργήσει «επόμενης γενιάς αφήγηση» από συνδέοντας διάφορες εμπειρίες — όπως η παρακολούθηση Disney+, η επίσκεψη στα πάρκα της Disney, οι αγορές εμπορευμάτων της Disney, κ.λπ. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να μετατρέψουν «αυτό που ήταν μια πλατφόρμα υπηρεσίας ταινιών σε βιωματική πλατφόρμα» είναι να έχουν εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας στο Disney+. Ο Chapek ανέφερε ότι δίνει στους θεατές «τη δυνατότητα να οδηγούν το Haunted Mansion από εικονική σκοπιά». Με αυτόν τον τρόπο, η Disney ελπίζει να προσεγγίσει «το 90% των ανθρώπων που δεν θα μπορέσουν ποτέ να φτάσουν σε ένα πάρκο της Disney».

Haunted Mansion στο Magic Kingdom

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό το σύστημα θα λειτουργήσει με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας ή παρόμοιο εργαλείο, ο Chapek είπε, «Βραχυπρόθεσμα, ναι. Μακροπρόθεσμα ίσως όχι, ίσως κάτι περισσότερο».

Γυαλιά AR που χρησιμοποιούνται για τα Windows Into the Wild © Disney

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney ανέφερε επίσης ότι το προτεινόμενο περιεχόμενο στο Disney+ θα μπορούσε να ενημερωθεί από δεδομένα που δείχνουν τι έκανε κάποιος ενώ βρισκόταν στα πάρκα της Disney. Ο Τσάπεκ είπε, «Ξέρουμε όλα όσα κάνεις στο πάρκο. Και αν μας δώσετε την άδεια και τη δυνατότητα μέσω της εφαρμογής συνδρομής, θα προγραμματίσουμε την εμπειρία σας στο Disney+, όχι σύμφωνα με το τι παρακολουθήσατε τελευταία ή με το τι άλλα άτομα που παρακολουθούν αυτήν την εκπομπή, αλλά με το τι κάνατε, τι βιώσατε.» Έδωσε το παράδειγμα ότι, «Αν γνωρίζουμε ότι κάποιος πέρασε 7 ημέρες στο πάρκο ήταν το ίδιο άτομο που παρακολούθησε το XYZ στο Disney+, θα μπορούσαμε να προσαρμόσουμε την εμπειρία».

Μια ηλιόλουστη μέρα στα Hollywood Studios

Ο Chapek έχει αναφέρει προηγουμένως αυτήν την εφαρμογή ιδιότητας μέλους, η οποία μοιάζει με συνδρομή τύπου Amazon Prime που συγχωνεύει διάφορες πτυχές μιας εταιρείας (αγορές, ροή κ.λπ.) σε μια ενιαία πλατφόρμα.

Η Disney αυτή τη στιγμή είναι “στις πολύ εμβρυϊκές απαρχές αυτού», αλλά εργάζονται ενεργά για να το κάνουν πραγματικότητα. Ο Τσάπεκ είπε, «Παρατηρείτε όταν κάναμε την αναδιοργάνωσή μας, έχουμε δύο επιχειρηματικές μονάδες. Έχουμε ένα που είναι φυσικό και έχουμε ένα που είναι μέσα/ψηφιακό. Αυτό ήταν πολύ εσκεμμένο, γιατί τώρα υπάρχουν μόνο δύο σημεία που πρέπει να συνδέσουμε».

©Orange County Εγγραφείτε μέσω Getty Images

Να το έχετε — η λέξη “m-word” είναι ΕΞΩ και η “επόμενης γενιάς αφήγηση” είναι IN. Αν και καμία λέξη δεν δίνει μια σούπερ σαφή εικόνα για το τι κάνει η Disney στα παρασκήνια, φαίνεται ότι εργάζονται σε ένα νέο επίπεδο αλληλεπίδρασης με τις κλασικές ιστορίες της Disney που γνωρίζουμε και αγαπάμε.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε περισσότερα από τα τελευταία νέα της Disney, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι στο AllEars για όλες τις ενημερώσεις!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε αυτό που ο Μπομπ Τσάπεκ αποκάλεσε “Παράλογο”.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία ροής Disney+; Δείτε αυτές τις αναρτήσεις:


Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να παρακολουθείτε ΟΛΕΣ τις έκτακτες ειδήσεις της Disney! Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε συμβουλές, κριτικές, ασήμαντα στοιχεία και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το AllEars! Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Ποιες είναι οι αγαπημένες σας μοναδικά «Disney» λέξεις; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Leave a Comment