Γιατί θα θέλετε να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ “Mija” στο Disney+

Πρόσφατα υπήρξαν πολλά νέα γύρω από τα μέσα ενημέρωσης της Disney.

©Disney

Η Disney κέρδισε 26 Emmy αυτή την περασμένη εβδομάδα και στο D23 Expo κυκλοφόρησαν τόνοι τρέιλερ, ενώ προσαρμόστηκαν και οι ημερομηνίες κυκλοφορίας για τα επερχόμενα έργα. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, προσκληθήκαμε να παρακολουθήσουμε μια εικονική πρεμιέρα του νέου ντοκιμαντέρ της Disney Mijaκαι είμαστε εδώ για να μοιραστούμε όλες τις λεπτομέρειες μαζί σας!

Το logline της ταινίας Σύμφωνα με το IMDb, η ταινία «ακολουθεί την Doris Muñoz, η οποία ξεκίνησε μια καριέρα στη διαχείριση μουσικών ταλέντων και γνώρισε τον Jacks Haupt, έναν ευνοϊκό νεαρό τραγουδιστή, και οι δύο μοιράζονται την πανταχού παρούσα ενοχή ότι είναι τα πρώτα γεννημένα στην Αμερική μέλη των οικογενειών τους χωρίς έγγραφα. .»

©IMDb

Παρακάτω είναι μια σύνοψη της ταινίας, οπότε αν δεν θέλετε spoilers, μεταβείτε στην παρακάτω ενότητα που καλύπτει τις ερωτήσεις και απαντήσεις που συνέβησαν μετά την ταινία!

Σύνοψη

Η Doris Muñoz γίνεται 26 ετών και σκέφτεται ότι είναι στην ίδια ηλικία που ήταν η μαμά της όταν πέρασε τα σύνορα με την οικογένειά της. Βλέπουμε πολλά οικογενειακά βίντεο της Ντόρις να μεγαλώνει και σε μια φωνή, αποκαλύπτει ότι επιθυμία της είναι να θέλει η οικογένειά της να είναι ξανά μαζί.

Η Doris λέει ότι πάντα ένιωθε σαν να ήταν στο κοινό περιμένοντας μια μεγαλύτερη ζωή, και τώρα που είναι εδώ, δεν αισθάνεται αληθινό. Μεγάλωσε στα περίχωρα του Λος Άντζελες και η μουσική έγινε το καταφύγιό της και ένας τρόπος για να μείνει σε επαφή με τις διαδρομές της στο Μεξικό. Η απέλαση της οικογένειάς της ήταν ένας τεράστιος φόβος για την ενηλικίωση της.

Γνώρισε ένα παιδί ονόματι Omar (γνωστός ως ο καλλιτέχνης Cuco) που έφτιαχνε μουσική για καστανά παιδιά που ένιωθαν αόρατα και άκουστα. Η Ντόρις είχε μόλις τελειώσει το κολέγιο και ήθελε να τον διαχειριστεί, και ανατινάχτηκε όταν το έκανε. Ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο σε περιοδεία και έκλεισαν μια μεγάλη δισκογραφική εταιρεία. Η Ντόρις σκέφτεται την αίσθηση ότι μπορεί να φροντίζει τις οικογένειές της με τον τρόπο που πάντα ήθελαν. Έχει βγάλει αρκετά χρήματα για να βοηθήσει τους γονείς της να ξεκινήσουν τις αιτήσεις τους για πράσινη κάρτα.

©IMDb

Το να ονειρεύεσαι μεγάλα παίρνει πλήγμα και ο Cuco ξεχνάει τις λέξεις στη σκηνή για ένα τραγούδι που δεν έπρεπε να παίξει. Η Ντόρις και η οικογένειά της έχουν μια μεγάλη γιορτή των Ευχαριστιών και γιορτάζουν ξανά τα γενέθλιά της. Παραδέχεται πώς κατάλαβε μεγαλώνοντας ότι ήταν η μόνη με χαρτιά και αναρωτιέται μήπως δυσανασχετούσε τα αδέρφια της γι’ αυτό.

Η Ντόρις αποκαλύπτει τον αδερφό της Χοσέ απελάθηκε πριν από 5 χρόνια στην Τιχουάνα όταν πηγαίνει να τον επισκεφτεί και του φέρνει φαγητό και χρήματα για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Του λέει ότι οι γονείς τους έχουν πάρει μερικά από τα χαρτιά της πράσινης κάρτας τους αλλά όχι όλα. Κάτι διαψεύστηκε και αυτό είναι ανησυχητικό.

Η Doris και ο Cuco κάνουν περιοδείες για 3 συνεχόμενα χρόνια και νιώθουν εξαντλημένοι. Ο COVID-19 χτυπά και πρέπει να προγραμματίσουν εκ νέου τα σόου, και ξαφνικά, αυτή και ο Κούκο δεν συνεργάζονται πλέον γιατί ήθελαν διαφορετικά πράγματα. Η Ντόρις προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια της και να ξεπεράσει το αίσθημα της απογοήτευσης των ανθρώπων.

©Disney

Αφού ξεφορτωθεί τα εμπορεύματα Cuco και προχωρά από την απογοήτευση και την απογοήτευση, η Doris προσεγγίζει έναν άλλο πιθανό πελάτη, τον Jacks Haupt στο Instagram. Η Τζακς μιλάει με τον φίλο της για το ότι οι γονείς της δεν την υποστηρίζουν και αναφέρει ότι ένας μάνατζερ έχει επικοινωνήσει μαζί της. Η Ντόρις λέει ότι θέλει να ανταποκριθεί στις θυσίες των γονιών της και πώς αυτό σημαίνει ότι θα κληρονομήσει και τους φόβους τους.

Η Τζακς μετακομίζει στο Λος Άντζελες παρά τα παράπονα των γονιών της και η Ντόρις την παίρνει από το αεροδρόμιο. Η Τζακς θέλει να δείξει στη μαμά της ότι είναι σοβαρή και είναι μια υπενθύμιση για την Ντόρις γιατί άρχισε να κάνει αυτό που κάνει. Ο Τζακς και η Ντόρις πηγαίνουν για μια μεγάλη συνάντηση και η Τζακς αρχίζει να γράφει τραγούδια για το EP της, γυρίζει το πρώτο της βίντεο και γίνεται 21 ετών αμέσως μετά.

Στο τηλέφωνο, η μαμά του Τζακς δεν υποστηρίζει την καριέρα της. Η Ντόρις της υπενθυμίζει ότι δεν είναι μόνη που νιώθει έτσι. Οι γονείς της Ντόρις τελικά παίρνουν τις πράσινες κάρτες τους και ταξιδεύουν στην Τιχουάνα για να ξαναδούν επιτέλους τον γιο τους. Έχουν περάσει 32 χρόνια από τότε που είδαν τα σπίτια τους στο Μεξικό και ο πατέρας της μπορεί επιτέλους να αποχαιρετήσει την αείμνηστη μητέρα του, η οποία πέθανε ενώ εκείνος έλειπε. Η οικογένεια γιορτάζει άλλη μια ημέρα των Ευχαριστιών και τα γενέθλια της Ντόρις, μαζί για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.

©Disney

Ανακεφαλαίωση Q&A

Σε ένα Q&A μετά την ταινία, ένας συντονιστής μίλησε με τη σκηνοθέτιδα, Isabel Castro, και τους κύριους χαρακτήρες Doris Muñoz και Jacks Haupt για το πώς νιώθεις να βλέπεις επιτέλους την ιστορία να βγαίνει στην οθόνη. Η Ντόρις είπε ότι είναι υπέροχο να φέρνεις μια ιστορία στην οθόνη με την οποία πολλοί μπορούν να σχετιστούν. Η Isabel ανέφερε πώς δεν πίστεψε ποτέ ότι θα μπορούσε να είναι στη Disney, και ενώ είναι ενθουσιασμένη που θα φτάσει σε περισσότερους ανθρώπους, είναι επίσης νευρική, αλλά πολύ εντυπωσιασμένη από την ευπάθεια της Doris και του Jacks στην ταινία. Η Τζακς μίλησε για την πίεση του να ξυπνά κάθε μέρα και να προσπαθεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των γονιών της, αλλά είναι επίσης περήφανη που οι γονείς της θυσίασαν τα πάντα για την οικογένειά τους. Ελπίζει ότι η ταινία θα χρησιμεύσει επίσης ως ένα άνοιγμα για τους νεότερους μετανάστες γονείς για να δουν ποιες είναι οι δυνατότητες για τα παιδιά τους.

Η Ντόρις μίλησε για τη γραμμή της στην ταινία νιώθοντας ότι απογοητεύει τους πάντες. Συζήτησε πώς η επιλογή ενός δημιουργικού μονοπατιού σημαίνει να επιλέγεις τον εαυτό σου, αλλά αυτό έρχεται με την απογοήτευση των άλλων ανθρώπων. Έπρεπε να πάρει την απόφαση για το αν αξίζει τον κόπο να απογοητεύσει τον εαυτό της φοβούμενος να απογοητεύσει τους άλλους, ενώ συνειδητοποιούσε επίσης ότι το να αποτύχει ξανά σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι σε θέση να φροντίσει την οικογένειά της.

©IMDb

Η Isabel συζητά τη διαδικασία αφήγησης ιστοριών μεταναστών χωρίς να χρειάζεται να επικεντρωθεί στο άμεσο τραύμα της εμπειρίας. Μιλάει για την ιστορία της στη δημοσιογραφία γράφοντας ιστορίες για την κυριολεκτική πράξη της μετανάστευσης. Σε αυτή την ταινία, ήθελε να δείξει ποιος ήταν ο αντίκτυπος αυτής της απόφασης και πώς το τραύμα επηρεάζει όλους στην οικογένεια. Υπάρχουν τόσα πολλά συναισθήματα επειδή τα παιδιά μεταναστών μπορεί να μην αισθάνονται ότι μπορούν να σχετιστούν με τους γονείς τους. Η Isabel ήθελε να δείξει την αξία και τη σημασία της εκπροσώπησης και πώς η Doris και οι Jacks αγωνίζονται για τις θέσεις τους στο τραπέζι, ενώ αγκαλιάζουν το υπόβαθρο και την κουλτούρα τους.

Η Doris σκέφτεται ότι είναι μέντορας των Jacks και θέλει να βοηθήσει τους άλλους να βρουν πώς να βάλουν το πόδι τους στην πόρτα επειδή ένιωθε μόνη σε αυτή τη διαδικασία μόνη της. Νιώθει ότι δεν θα είχε τόσο νόημα στην καριέρα της αν δεν μοιράζεται την εμπειρία της με άλλους και δεν βοηθά άλλους. Το να βρει τον Τζακς της υπενθύμισε πόσο όμορφη μπορεί να είναι η βιομηχανία και ήθελε να βοηθήσει να χαράξει την πορεία του Τζακς για να πετύχει τα όνειρά της. Πιστεύει ότι είναι σημαντικό να συνεχίσει να βρίσκει τρόπους για να καθοδηγεί τους ανερχόμενους ανθρώπους στη βιομηχανία.

©The New York Times

Ο Jacks δίνει συμβουλές σε νεαρές γυναίκες καλλιτέχνες και τους λέει ότι υπάρχουν πολλές εμπειρίες μάθησης όπου θα πέσεις με τα μούτρα και δεν θα θέλεις να σηκωθείς, αλλά η ανάπτυξη από αυτές είναι εκπληκτική. Είναι σημαντικό να συνεχίσεις να πιστεύεις στον εαυτό σου γιατί κανείς άλλος εκτός από εσένα δεν βλέπει τον πόνο που περνάς. Είπε, εφόσον αισθάνεστε ότι προοδεύετε, μπορεί να το δει και η οικογένειά σας όταν μπορείτε να τους δείξετε φυσικές αποδείξεις, αλλά αυτό απαιτεί χρόνο. Στη συνέχεια, μπορείτε να μεταδώσετε αυτά τα μηνύματα και τις μαθησιακές εμπειρίες στα παιδιά σας στο μέλλον.

Η Isabel συζητά για την πλοήγηση της ισορροπίας μεταξύ της λήψης πλάνα αλλά γνωρίζοντας πότε είναι μια πολύ σημαντική στιγμή και οι κάμερες πρέπει να σβήσουν. Παραδέχεται ότι μπορεί να είναι ένας αγώνας, ειδικά επειδή δημιουργείς τόσο στενές σχέσεις με τα υποκείμενα. Η ίδια το περιγράφει ως κινούμενο στόχο. Αναφέρει ξανά το θάρρος που έχουν δείξει οι Jacks και Doris καθώς είναι ευάλωτοι μπροστά στην κάμερα.

Η Jacks αναφέρει ότι υπήρξαν στιγμές που δεν πρόσεχε καθόλου τις κάμερες επειδή ήταν τόσο στον δικό της χώρο. Αν και μπορεί να είναι επιβλαβές για την ψυχική υγεία, λέει ότι ήταν όλοι μαζί στην κατάσταση, γεγονός που τους έκανε υπέροχους φίλους που μπορούν να βοηθήσουν στις δύσκολες στιγμές. Η Τζακς παραδέχεται ότι υπήρξαν στιγμές που ήθελε να τα παρατήσει κατά καιρούς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, οπότε μερικές φορές το να υπάρχουν οι γυναίκες πίσω από την κάμερα και να τις υποστηρίζουν ήταν πολύ ευεργετικό. Συζητά πώς είναι τόσο χαρούμενη που είναι αυτό στη Disney τώρα, επειδή άλλοι θα έχουν αυτό που εκείνη δεν μεγάλωσε.

©Disney

Ο συνομιλητής ρώτησε πώς πιστεύουν ότι αυτή η ταινία σπάει τα στερεότυπα. Η Ντόρις είπε ότι πιστεύει ότι η Ιζαμπέλ έκανε εξαιρετική δουλειά στο να σπάσει το στίγμα γύρω από τις ζωές των μεταναστών και το πώς μεγαλώνουν. Είπε ότι ξεκολλάει λίγο την αυλαία και σπάει τα εμπόδια αυτού που συνήθως φαίνεται μέσα από τον πολιτικό φακό της μετανάστευσης στις ειδήσεις. Ελπίζει ότι θα γυρίσει λίγο το νόμισμα και ελπίζει ότι θα βοηθήσει στη χάραξη του μονοπατιού προς την ευκολότερη ιθαγένεια για τους μετανάστες. Είπε ότι αν είχε αυτή την ταινία ως παιδί, μπορεί να είχε περισσότερη δύναμη, αλλά τώρα θα είναι αυτό για τους άλλους.

Η Isabel είπε ότι ήθελε να αποπολιτικοποιήσει τη μετανάστευση μέσω αυτής της ταινίας. Ήθελε να επικεντρωθεί στα συναισθήματα και την πραγματικότητα των Jacks και Doris και ήθελε να δείξει ότι η κοινότητα των Latinx δεν είναι μονόλιθος. Ήθελε η ταινία να έχει διαφορετική αίσθηση από το πώς απεικονίζεται συνήθως η κοινότητα.

©Disney

Η Jacks πιστεύει ότι η μετανάστευση είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για πολλούς, αλλά πιστεύει ότι είναι ένα σημαντικό θέμα που χρειάζεται περισσότερο επίκεντρο. Χαίρεται που η Isabel απαθανάτισε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των στιγμών και δίνει κίνητρο σε πολλά νεαρά παιδιά Λατίνου που έχουν όνειρα. Τους δίνει δύναμη όταν ξέρουν ότι είναι δυνατό. Πιστεύει ότι η παλαιότερη γενιά θα το δει ως επικίνδυνο, αλλά η νεότερη γενιά θα το δει ως ενδυνάμωση.

Η Isabel είπε ότι δείχνει ότι μπορεί να λέει περισσότερες ιστορίες για την κοινότητά της και θέλει να συνεχίσει να βρίσκει τρόπους για να το κάνει με απροσδόκητους, αλλά εντυπωσιακούς τρόπους. Η Ντόρις είπε ότι εκδηλώνει για να επανενωθεί πραγματικά η οικογένειά της, ειδικά ο αδερφός της με την κόρη του. Η Jacks δείχνει ότι είναι υποψήφια για Grammy καλλιτέχνιδα και θέλει να γίνει σύντομα γονιός και να είναι εμπνευσμένη και ανοιχτόμυαλη για τα παιδιά της. Θέλει να έχει μια όμορφη σχέση με τους ανθρώπους που συναντά και να είναι καλύτερη κόρη, καλλιτέχνης και άνθρωπος συνολικά.

©Disney

Εάν αυτό το ντοκιμαντέρ ακούγεται σαν κάτι που θέλετε να ζήσετε, μπορείτε να το παρακολουθήσετε Mija στο Disney+ αυτή τη στιγμή! Και αν ψάχνετε για άλλα μέσα για να προσθέσετε στη λίστα παρακολούθησης σας, μπορείτε να δείτε τη σειρά Hallowstream της Disney ή να δείτε όλα όσα έρχονται στην πλατφόρμα τον Οκτώβριο.

Μείνετε συντονισμένοι στο AllEars για περισσότερες κριτικές και νέα για ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές της Disney!

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε γιατί δεν θα βλέπετε πλέον κάθε ταινία της Disney στους κινηματογράφους

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία ροής Disney+; Δείτε αυτές τις αναρτήσεις:


Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να παρακολουθείτε ΟΛΕΣ τις έκτακτες ειδήσεις της Disney! Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε συμβουλές, κριτικές, ασήμαντα στοιχεία και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το AllEars! Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ντοκιμαντέρ της Disney που έχετε δει; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Αποκάλυψη: Μας προσκάλεσε η Disney να παρακολουθήσουμε την εικονική πρεμιέρα της Mija. Αυτό δεν επηρέασε την αναφορά μας για το συμβάν — οι απόψεις μας είναι δικές μας

Leave a Comment