Ας μιλήσουμε για εκείνη την 50η νυχτερινή ψυχαγωγία – Ιστολόγιο TouringPlans.com

Η μόνη νυχτερινή διασκέδαση που χρειάζομαι, ευχαριστώ

Εξηγήστε τα Μαθηματικά

Μετά από διακοπές Walt Disney World (ή Disneyland ή Universal ή Disney Cruise), μπορείτε να συμπληρώσετε την έρευνα μετά την επίσκεψη για να βαθμολογήσετε την ικανοποίησή σας από διάφορες τοποθεσίες για φαγητό, το θέρετρο, τα αξιοθέατα και την ψυχαγωγία σας. Για τα αξιοθέατα και την ψυχαγωγία, μπορείτε να βαθμολογήσετε όλα όσα ζήσατε σε μια κλίμακα από το 1 έως το 5. Το 1 θα σήμαινε ότι ήσασταν πολύ δυσαρεστημένοι, το 3 θα ήταν ουδέτερο και το 5 θα ήταν πολύ ικανοποιημένος.

Και μπόνους – μπορείτε να βαθμολογήσετε διαφορετικά κάθε αξιοθέατο για κάθε τύπο μέλους του κόμματος. Έτσι, λαμβάνουμε βαθμολογίες ικανοποίησης για παιδιά προσχολικής ηλικίας, μαθητές δημοτικού, εφήβους, νεαρούς ενήλικες, ενήλικες άνω των 30 ετών και ηλικιωμένους. Και μπορούμε να τα συγκρίνουμε όλα μεταξύ τους, με άλλα αξιοθέατα και σε βάθος χρόνου.

Έτσι, θα εξετάσω πράγματα όπως τους μέσους όρους και τα διαστήματα εμπιστοσύνης για να προσδιορίσω τη διαφορά στην ικανοποίηση και θα δούμε αν είμαι εγώ η ανωμαλία ή αν άλλοι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι από τους νέους νυχτερινούς εορτασμούς όπως εγώ.

Συνολική Ικανοποίηση

Magic Kingdom Nighttime Entertainment

Συνολική μέση ικανοποίηση για την τελευταία χρονιά του Happily Ever After και ολόκληρης της διαδρομής (μέχρι στιγμής) του Enchantment

Αυτή η διαφορά μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά σοκαριστική. Αυτά τα διαστήματα εμπιστοσύνης είναι πραγματικά στενά, γιατί έχουμε α παρτίδα βαθμολογίες ικανοποίησης από κάθε εκδοχή των νυχτερινών πυροτεχνημάτων στο Magic Kingdom.

Μέρος του προβλήματος είναι ότι το Happily Ever After είναι σχεδόν αδύνατο να νικηθεί. Δεν υπάρχει ούτε μία επιλογή έλξης ή ψυχαγωγίας στο Magic Kingdom που να έχει υψηλότερη βαθμολογία. Στην πραγματικότητα, τα μόνα πράγματα που το ανταγωνίζονται στο Walt Disney World είναι τα Flight of Passage, Kilimanjaro Safaris, Rise of the Resistance, Toy Story Mania και Soarin’.

Αλλά το άλλο μισό του προβλήματος είναι ότι το 4,3 είναι μια αρκετά μέτρια βαθμολογία. Είναι στο ίδιο επίπεδο με πράγματα όπως το Meeting Tiana and Rapunzel, το Frozen Ever After ή το Adventurer’s Outpost στο Animal Kingdom.

Νυχτερινή ψυχαγωγία EPCOT

Συνολική μέση ικανοποίηση για το τελευταίο έτος των Illuminations, ολόκληρης της σειράς του EPCOT Forever και ολόκληρης της σειράς (μέχρι στιγμής) του Harmonious

Στην EPCOT έχουμε μια πολύ διαφορετική ιστορία να πούμε. Στην πραγματικότητα, τα Illuminations και Harmonious έχουν στατιστικά πολύ παρόμοια αποτελέσματα ικανοποίησης συνολικά. Τα διαστήματα εμπιστοσύνης τους επικαλύπτονται, πράγμα που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να πούμε ότι το ένα είναι χειρότερο ή καλύτερο από το άλλο. Το μόνο που μπορούμε να πούμε οριστικά είναι ότι το EPCOT Forever ήταν χειρότερο και από τα δύο.

Αλλά η έλλειψη οποιασδήποτε πραγματικής διαφοράς στην ικανοποίηση δεν οφείλεται στο ότι το Harmonious είναι θεαματικό – είναι επειδή, σε αντίθεση με το Happily Ever After, οι Illuminations δεν είχαν εξαιρετική βαθμολογία για αρχή. Τόσο το Illuminations όσο και το Harmonious σκοράρουν ακόμη χαμηλότερα από το Enchantment – ​​επομένως αυτό μπορεί να είναι μια περίπτωση που οι προσδοκίες δεν ανταποκρίνονται σε καμία εκπομπή. Τα πράγματα δεν έγιναν χειρότερα, αλλά ούτε βελτιώθηκαν.

Ικανοποίηση ανά Ηλικιακή Ομάδα

Ίσως ο λόγος που απογοητεύτηκα τόσο πολύ και από τα δύο είναι επειδή είμαι μεγάλη. Και οι δύο νέες νυχτερινές εκπομπές σίγουρα εμποτίστηκαν με πολύ περισσότερη IP. Και όταν σκεφτόμουν τι δεν μου άρεσε και στα δύο, συνειδητοποίησα ότι συνάντησαν ότι «Το TikTok συναντά το Disney Clips συναντά την τεχνολογία για χάρη της τεχνολογίας». Ίσως αυτό το στυλ να αντηχεί καλύτερα με το άλλο κοινό. Για να ελεγχθεί αυτή η υπόθεση, πρέπει να συγκρίνω τις βαθμολογίες ικανοποίησης ανά ηλικιακή ομάδα.

Για τις επιλογές ψυχαγωγίας σε κάθε πάρκο, θα παρουσιάσω δύο απεικονίσεις. Και τα δύο αντιπροσωπεύουν τα ίδια δεδομένα, αλλά θεωρώ ότι διαφορετικοί άνθρωποι μπορούν να ερμηνεύουν καλύτερα διαφορετικά γραφήματα, επομένως θα μιλήσουμε για το καθένα.

Magic Kingdom Nighttime Entertainment

Μέση ικανοποίηση ανά ηλικιακή ομάδα για το τελευταίο έτος του Happily Ever After και ολόκληρη τη διαδρομή (μέχρι στιγμής) του Enchantment

Αυτό το γράφημα δείχνει το διάστημα εμπιστοσύνης για την ικανοποίηση με κάθε παράσταση μεταξύ κάθε ηλικιακής ομάδας. Ξέρουμε λοιπόν ότι ο πραγματικός μέσος όρος πέφτει κάπου στο κίτρινο για το Happily Ever After και κάπου στο μπλε για το Enchantment.

Απατώ λίγο με αυτό το γράφημα επειδή η εξέλιξη μεταξύ των ηλικιακών ομάδων δεν είναι πραγματικά γραμμική. Αλλά μου αρέσει που οι γραμμές μας λένε μια ιστορία για το πώς η ικανοποίηση αλλάζει με την ηλικία.

Το πιο εύκολο πράγμα που βλέπεις εδώ είναι αυτό κάθε ηλικιακή ομάδα άρεσε το Happy Ever After περισσότερο από το Enchantment. Ωχ. Βλέπουμε επίσης δύο πολύ διαφορετικές τάσεις. Γενικά, η ικανοποίηση με το Happy Ever After αυξανόταν με την ηλικία. Η ικανοποίηση με τη Μαγεία μειώνεται κυρίως με την ηλικία. Εκτός από τους ηλικιωμένους.

Αλλά μπορούμε να το αναλύσουμε ακόμη περισσότερο, μη κοιτάζοντας τους μέσους όρους και αντίθετα κοιτάζοντας ένα γράφημα που αντιπροσωπεύει οπτικά κάθε απάντηση!

Απαντήσεις ικανοποίησης ανά ηλικιακή ομάδα για το τελευταίο έτος του Happily Ever After και ολόκληρη τη διαδρομή (μέχρι στιγμής) του Enchantment

Τώρα έχουμε ένα σωρό πιο ενδιαφέροντα δεδομένα δίπλα-δίπλα όπως αυτό:

 • Καμία ηλικιακή ομάδα δεν είχε 10% ή περισσότερους ανθρώπους που ήταν «ουδέτεροι» ή δυσαρεστημένοι με το Happy Ever After, αλλά όλες οι ηλικιακές ομάδες έχουν το 10-20% των ανθρώπων «ουδέτεροι» ή δυσαρεστημένοι με το Enchantment
 • Όλες οι ηλικιακές ομάδες ήταν 70% «πολύ ικανοποιημένες» ή περισσότερο με το Happily Ever After, αλλά όλες οι ηλικιακές ομάδες είναι μόνο μεταξύ 50 και 60% «πολύ ικανοποιημένες» με το Enchantment.
 • Οι λέξεις “Δυσαρεστημένοι” και “Πολύ δυσαρεστημένοι” είναι σχεδόν αόρατες στο γράφημα Happy Ever After, αλλά αποτελούν μεταξύ 5 και 10% των απαντήσεων στο γράφημα Enchantment.

Οπότε, μπορώ να γενικεύσω λίγο και να πω ότι το Enchantment έχει χειρότερες βαθμολογίες σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και γενικά οφείλεται στο ότι περισσότεροι άνθρωποι είναι ουδέτεροι και δυσαρεστημένοι από ό,τι με το Happily Ever After.

Νυχτερινή ψυχαγωγία EPCOT

Ας δούμε τώρα τι είναι διαφορετικό στη νέα νυχτερινή διασκέδαση στο Harmonious.

Μέση ικανοποίηση ανά ηλικιακή ομάδα για το τελευταίο έτος των Illuminations και ολόκληρη τη διαδρομή (μέχρι στιγμής) του Harmonious

Αμέσως, έχουμε οπτικά μια πολύ διαφορετική εικόνα από το Happy Ever After/Enchantment. Δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής εδώ, κάτι που ήταν αναμενόμενο με βάση τους επικαλυπτόμενους μέσους όρους.

Αλλά έχουμε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες τάσεις. Δεν είναι ότι όλοι είναι το ίδιο ευχαριστημένοι με το Harmonious όπως ήταν με το Illumination. Αντίθετα, οι Illuminations είχαν μια πολύ σαφή ανοδική τάση – όσο μεγαλύτερη ήταν η ηλικιακή ομάδα, τόσο περισσότερο ήταν ικανοποιημένοι με τις Illuminations. Αρμονικές συναλλαγές που έχουν σχεδόν σταθερή βαθμολογία ικανοποίησης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και τα παιδιά δημοτικού και οι έφηβοι τείνουν να αρέσουν το Harmonious περισσότερο από το Illumination. Ενώ οι νεαροί ενήλικες, οι ηλικιωμένοι και οι ηλικιωμένοι τείνουν να αρέσουν περισσότερο τα Illumination παρά το Harmonious.

Απαντήσεις ικανοποίησης ανά ηλικιακή ομάδα για το τελευταίο έτος των Illuminations και ολόκληρη την πορεία (μέχρι στιγμής) του Harmonious
 • Αυτή η άποψη μας βοηθά να δούμε αυτή τη σταθερά αυξανόμενη ικανοποίηση με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες για Φωτισμούς (που αντιπροσωπεύονται από όλο και περισσότερους πράσινους). Αλλά με το αρμονικό γράφημα βλέπουμε τις πιο οριζόντιες πράσινες ράβδους.
 • Συνολικά, η περιοχή κάθε σκιασμένου χρώματος δεν έχει αλλάξει πολύ. Υπάρχει περίπου τόσο σκούρο πράσινο στο δεύτερο γράφημα όσο στο πρώτο, και το ίδιο για το σκούρο κόκκινο. Τα σχήματα μόλις αναδιανεμήθηκαν. Αυτό μας λέει ότι ενώ η συνολική ικανοποίηση είναι η ίδια, διαφορετικά δημογραφικά στοιχεία σίγουρα ερμηνεύουν διαφορετικά αυτή τη νέα παράσταση.

Τι σημαίνει αυτό για σας?

 1. Μην μπείτε ούτε στο Αρμονικό ούτε στο Μαγικό με υψηλές προσδοκίες. Απολαύστε το θέαμα, και διασκεδάστε λίγο.
 2. Εάν αποφύγατε το Illumination επειδή τα παιδιά σας βαριόνταν, μάλλον θα πρέπει να δώσετε μια ευκαιρία στο Harmonious. Πολλά για να δείτε και κάτι νέο για να τραβήξετε την προσοχή κάθε λεπτό ή δύο.
 3. Αλλά αν είστε μεγάλοι σαν εμένα και σας λείπουν οι IlluminNations, συνιστώ ανεπιφύλακτα να αποφύγετε το αρμονικό πλήθος και να παρακολουθήσετε τις εκπομπές Beacons of Light στο Διαστημόπλοιο Γη 🙂

Οι απόψεις σας για τις παραστάσεις ταιριάζουν με τις ηλικιακές σας ομάδες; Σας εξέπληξε κάποιο από τα αποτελέσματα; Κάποια «ευχή» που θα κάνατε για το μέλλον της νυχτερινής διασκέδασης στο Walt Disney World; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

 • Απόκριες

  Τον περασμένο μήνα, ανακοινώθηκε ότι οι δραστηριότητες του φθινοπώρου και του Halloween θα έρθουν πράγματι στο Walt Disney World…

 • Σας αρέσουν οι ψυχαγωγικές πτυχές των διακοπών του Walt Disney World; Λοιπόν, σήμερα, φέρνω μεγάλα νέα. Κι αυτό γιατί τέσσερις…

 • Με την 50ή επέτειο του Walt Disney World’s να πλησιάζει την 1η Οκτωβρίου 2021, αναρωτήθηκα πώς ήταν να επισκεφτώ τον Walt Disney…

 • Είναι καταπληκτικό να μαθαίνεις ότι ο Διαγωνισμός Ηλεκτρικού Νερού λατρεύει για να γιορτάσει την 50ή επέτειο του Γουόλτ…

Leave a Comment