Αποτρέψτε τις ταξιδιωτικές καταστροφές με αυτές τις 10 συμβουλές!

Το να πούμε ότι οι πτήσεις μπορεί να είναι περίπλοκες αυτές τις μέρες είναι μάλλον υποτιμητικό (ίσως και η υποτίμηση της χρονιάς).

Εάν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε, ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ

Πάρτε τις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις πτήσεων, σε συνδυασμό με τον λανθασμένο χειρισμό αποσκευών και τα μειωμένα προγράμματα πτήσεων, και έχετε μια συνταγή για καταστροφή. Με το Εργατική Πρωτομαγιά πλησιάζοντας γρήγορα, θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη πιθανότητα για μεγάλα πλήθη και εντεινόμενα προβλήματα. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να αποφύγετε μια πλήρη κατάρρευση στο αεροδρόμιο; Έχουμε 10 συμβουλές!

1 – Μην χάσετε ένα χρήσιμο διαδικτυακό εργαλείο

Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ ξεκίνησε ένα ΝΕΟΣ Πίνακας Εξυπηρέτησης Πελατών αεροπορικών εταιρειών για να σας βοηθήσει με ορισμένες από τις ανάγκες σας σε πτήσεις. Χάρη σε αυτό το νέο ταμπλό, μπορείτε να δείτε (όλες σε ένα σημείο) πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχουν οι αεροπορικές εταιρείες για να «μετριάσουν την ταλαιπωρία των επιβατών» όταν υπάρχει ακύρωση ή καθυστέρηση στον έλεγχο της αεροπορικής εταιρείας.

Με άλλα λόγια, αυτή η υπηρεσία μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε εάν μια αεροπορική εταιρεία έχει δεσμευτεί να παρέχει μια συγκεκριμένη μορφή αποζημίωσης εάν υπάρχει καθυστέρηση ή ακύρωση υπό τον έλεγχο της αεροπορικής εταιρείας.

Μάθετε τι μπορεί να είστε σε θέση να αποκτήσετε

Η πράσινη επιταγή σημαίνει ότι έχουν δεσμευτεί να παρέχουν αυτήν την υπηρεσία, ενώ το κόκκινο x σημαίνει ότι δεν έχουν δεσμευτεί να την παρέχουν ή μπορεί να την παρέχουν μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις κατά την κρίση τους.

Να θυμάστε ότι αυτό δεν ισχύει για ΟΛΕΣ τις καθυστερήσεις ή ακυρώσεις, αλλά ισχύει για εκείνες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αεροπορικής εταιρείας όπως «προβλήματα συντήρησης ή πληρώματος· Καθαρισμός καμπίνας? φόρτωση αποσκευών? και τροφοδοσία».

©Τμήμα Συγκοινωνιών

Ο ιστότοπος διαθέτει επίσης συνδέσμους προς τα σχέδια εξυπηρέτησης πελατών κάθε αεροπορικής εταιρείας, ώστε να μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πολιτικές της.

Πριν πετάξετε, φροντίστε να ελέγξετε τις πολιτικές κάθε αεροπορικής εταιρείας με την οποία θα πετάτε. Μπορεί επίσης να θέλετε να προσθέσετε σελιδοδείκτη στον ιστότοπο του πίνακα ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτόν αργότερα, εάν χρειαστεί.

2 — Επιλέξτε μια πρώιμη πτήση

Εάν θέλετε να δώσετε στον εαυτό σας την καλύτερη ευκαιρία να φτάσετε στον προορισμό σας εγκαίρως, εξετάστε το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσετε την ταχύτερη δυνατή πτήση. Όπως είπε ο Scott Keyes (ιδρυτής του Scott’s Cheap Flights — ένας ιστότοπος ταξιδιωτικών συμβουλών) στο WDSU News, «Όσο νωρίτερα κλείσετε την πτήση σας, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητες να πάνε ομαλά γιατί…ο καιρός τείνει να είναι καλύτερος το πρωί από το απόγευμα…Αλλά και επειδή δεν διατρέχετε τον κίνδυνο ακυρώσεων ντόμινο

Πετώντας νωρίς μπορεί να σας πάει εκεί που πρέπει να πάτε

Δηλαδή εκείνη την πτήση στις 6 το πρωί που ήλπιζες να αποφύγεις; Ίσως είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση αμέσως.

3 — Κατεβάστε την εφαρμογή για την αεροπορική σας εταιρεία (και άλλες χρήσιμες εφαρμογές)

Μια άλλη επαγγελματική συμβουλή είναι να κατεβάστε την εφαρμογή για όποιες αεροπορικές εταιρείες θα πετάτε. Κάθε αεροπορική εταιρεία έχει συνήθως τη δική της εφαρμογή και αυτές μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμες.

Οι εφαρμογές μπορούν να σας δείξουν από πού έρχεται το αεροπλάνο σας, αν καθυστερεί, πότε θα επιβιβαστεί κ.λπ. Εάν η πτήση σας ακυρωθεί ή καθυστερήσει, ορισμένες από τις εφαρμογές θα σας επιτρέψουν κλείστε ξανά το ταξίδι σας αμέσως και εκεί μέσω της εφαρμογής — δεν χρειάζεται να επισκεφτείτε ένα γραφείο εξυπηρέτησης πελατών ή να τηλεφωνήσετε. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο και να κάνετε τα πράγματα να πάνε πιο ομαλά.

©American Airlines

Αλλά αυτή μπορεί να μην είναι η μόνη εφαρμογή που θα θέλετε να κατεβάσετε. Τα νέα του WDSU επισημαίνουν επίσης ότι το Εφαρμογή FlightAware μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να ειδοποιούνται για αλλαγές πτήσεων, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν check out.

4 — Αν μπορείτε, χρησιμοποιήστε τον προ-έλεγχο TSA

Εάν έχετε ήδη ή θα μπορέσετε να αποκτήσετε Προέλεγχος TSA πριν από την επόμενη πτήση σας, αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επιτάχυνση των πραγμάτων. Με το TSA Pre-Check, δεν θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τα παπούτσια, τις ζώνες, τα υγρά 3-1-1, τους φορητούς υπολογιστές ή ακόμα και τα ελαφριά μπουφάν. Μπορεί να βοηθήσει τη διαδικασία διαλογής σας να προχωρήσει πιο γρήγορα. Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2022, Το 95% των επιβατών TSA Pre-Check περίμεναν λιγότερο από 5 λεπτά.

Ο προέλεγχος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των αναμονών

Για να κάνετε αίτηση, μπορείτε να κάνετε αίτηση ηλεκτρονικά, να προγραμματίσετε ένα ραντεβού σε ένα κέντρο εγγραφής και να ολοκληρώσετε τα πράγματα από εκεί. Το τέλος αίτησης για προ-έλεγχος TSA είναι $85 για 5 χρόνια.

Ορισμένες αιτήσεις μπορεί να χρειαστούν έως και 60 ημέρες για την επεξεργασία, αλλά οι περισσότεροι αιτούντες θα λάβουν την ειδοποίηση έγκρισης εντός 3-5 ημερών, οπότε αν πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να κανονίσετε αυτήν την υπηρεσία πριν από τη νυχτερινή πτήση σας (ή ίσως θέλετε να εγγραφείτε για μια άλλη υπηρεσία ασφαλείας που μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση των πραγμάτων) που μπορεί να αξίζει να εξεταστεί.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο διευκολύνει την παράλειψη των γραμμών με το TSA Pre-Check

5 — Επιλέξτε μια απευθείας πτήση

Αυτό μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά Εάν η πτήση σας δεν έχει καμία σύνδεση, μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε εκεί που πρέπει να πάτε με (δυνητικά) λιγότερες καθυστερήσεις, επομένως μια απευθείας πτήση πρέπει να είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ακόμα κι αν η απευθείας πτήση σας καθυστερήσει, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως χάσετε μια πτήση ανταπόκρισης για να φτάσετε τελικά εκεί που πρέπει να πάτε.

Πού θα πετάξετε;

Μπορεί να μην είναι πάντα εφικτό ή οικονομικά εφικτό, αλλά είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν εξετάζετε επιλογές πτήσης. Και αν η διαφορά στο κόστος δεν είναι αστρονομική, το να ξοδέψετε περισσότερα σε αυτήν την απευθείας πτήση μπορεί τελικά να αξίζει τον κόπο για την ησυχία σας.

6 — ΜΗΝ ελέγχετε μια τσάντα

Και πάλι, αυτό είναι πιθανώς προφανές, αλλά είναι μια συμβουλή που πρέπει να λάβετε πραγματικά σοβαρά. Εάν θέλετε να διασφαλίσετε ομαλό ταξίδι κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα πολυάσχολης σεζόν, προσπαθήστε να κρατάτε τις χειραποσκευές. Εάν τελικά η πτήση σας καθυστερήσει ή ακυρωθεί και πρέπει να κάνετε εκ νέου κράτηση ή να κάνετε κάποιες γρήγορες αλλαγές για να φτάσετε εκεί που πρέπει, θα είναι ΠΟΛΥ ευκολότερο να κάνετε ό,τι χρειάζεστε χωρίς να κολλήσετε την τσάντα σας στην κοιλιά ενός επίπεδο.

Μιλώντας εκ πείρας, μερικές φορές οι αεροπορικές εταιρείες μπορεί να μην μπορούν να κατεβάσουν τις αποσκευές σας από ένα ήδη φορτωμένο αεροπλάνο, εάν χρειαστεί να κάνετε μια αλλαγή την τελευταία στιγμή λόγω καθυστερήσεων πτήσεων. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να ακολουθήσετε ένα μονοπάτι ενώ η τσάντα σας συνεχίζει στην αρχική σας διαδρομή — όχι ακριβώς το ιδανικό.

Μείνετε στις χειραποσκευές!

Εάν κατευθύνεστε σε ένα μέρος όπου τα πράγματα στην τσάντα σας δεν είναι απαραίτητα, τότε αυτό μπορεί να μην είναι ανησυχητικό. Αλλά αν έχετε σημαντικά ρούχα, έγγραφα ή άλλα πράγματα σε αυτήν την τσάντα, μπορεί να είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος.

Επομένως, κολλήστε σε μια χειραποσκευή ή τουλάχιστον βεβαιωθείτε ότι όλα όσα χρειάζεστε απολύτως (συμπεριλαμβανομένων οποιωνδήποτε σημαντικών εγγράφων) βρίσκονται στη χειραποσκευή σας!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τι πρέπει να κάνετε όταν μια αεροπορική εταιρεία ΣΠΑΣΕΙ τις αποσκευές σας

7 — Μάθετε για το δικαίωμά σας για επιστροφή χρημάτων

Έχουμε ήδη μιλήσει για ορισμένα πράγματα που μπορεί να κάνουν οι αεροπορικές εταιρείες εάν υπάρξει καθυστέρηση ή ακύρωση υπό τον έλεγχό τους (όπως η εκ νέου κράτηση σας σε άλλη αεροπορική εταιρεία χωρίς επιπλέον κόστος), αλλά, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, «αυτές οι δεσμεύσεις δεν επηρεάζουν το δικαίωμά σας να επιστροφή χρημάτων.”

Το Υπουργείο Μεταφορών επισημαίνει ότι «Εάν μια αεροπορική εταιρεία ακυρώσει πτήση επιβάτη ή κάνει σημαντική αλλαγή στην πτήση, ανεξάρτητα από τον λόγο, Οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται να παρέχουν άμεση επιστροφή χρημάτων σε επιβάτη με εισιτήριο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με εισιτήρια με μη επιστρέψιμη τιμή, εάν ο επιβάτης επιλέξει να μην αποδεχτεί την εναλλακτική που προσφέρεται, όπως η εκ νέου κράτηση σε άλλη πτήση».

Θα μπορούσατε να λάβετε επιστροφή χρημάτων

Μπορείτε να επισκεφτείτε έναν ιστότοπο του Υπουργείου Μεταφορών για να διαβάσετε τα πάντα σχετικά με το δικαίωμά σας για επιστροφή χρημάτων και πότε αυτό ισχύει. Το σημαντικό εδώ είναι να γνωρίζετε τι δικαιούστε, ώστε να μην λάβετε λιγότερα από αυτά που σας αξίζουν, αν τα πράγματα πάνε στραβά.

8 — Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο

Ένα άλλο μεγάλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να απαλύνετε το άγχος του ταξιδιού είναι να δίνετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο (γνωστός και ως ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από όσο νομίζετε ότι χρειάζεστε) για να φτάσετε παντού που θέλετε να πάτε.

Προσπαθήστε να μην κάνετε κράτηση για συνδέσεις που είναι πολύ κοντινές. Εάν έχετε μόνο 10 λεπτά για να τρέξετε από τον τερματικό σταθμό Α στον τερματικό σταθμό D και η πρώτη πτήση σας καθυστερήσει, πιθανότατα δεν θα έχετε τύχη να πραγματοποιήσετε αυτήν τη σύνδεση. Δείτε αν μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας περισσότερο χώρο για να κινηθείτε μεταξύ των πτήσεων για να λάβετε υπόψη πιθανές καθυστερήσεις.

Μην βάζετε τον εαυτό σας σε αγχωτική κατάσταση

Το άλλο πράγμα που θα θελήσετε να εξετάσετε είναι ποια μέρα/ώρα πετάτε. Εάν πετάτε σε μια πόλη για ένα συγκεκριμένο γεγονός – όπως γάμο ή κάτι τέτοιο – προσπαθήστε να πετάξετε τουλάχιστον 1 ημέρα πριν από το μεγάλο γεγονός. Εάν αφήσετε το ταξίδι σας για την ημέρα της εκδήλωσης και η πτήση σας καθυστερήσει, θα κολλήσετε σε μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση. Επίσης, μην σκοπεύετε να αποβιβαστείτε από την πτήση σας και να φτάσετε στην κράτηση του δείπνου σας σε 30 λεπτά. Δώστε στον εαυτό σας ΠΟΛΛΑ χρόνο για να φτάσετε εκεί που πρέπει να είστε.

Και τέλος, TSA Pre-check ή όχι, θυμηθείτε να αφήσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να φτάσετε στο αεροδρόμιο, να περάσετε από την ασφάλεια και να φτάσετε μέχρι την πύλη σας (ιδανικά με ελεύθερο χρόνο) για να μην βιάζεστε από το αεροδρόμιο για να φτάσετε την τελευταία στιγμή. Το να φτάσετε ώρες νωρίτερα μπορεί να μην είναι το ιδανικό, αλλά μπορεί να σας γλιτώσει από μεγαλύτερα προβλήματα μακροπρόθεσμα.

Η Ημέρα της Εργασίας αναμένεται να φέρει περίπου 764.600(!!) ταξιδιώτες μόνο στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο.

Με άλλα λόγια, να είστε προετοιμασμένοι για μερικά σοβαρά πλήθη!

9 — Ενημερωθείτε

Καλύψαμε πολλές πληροφορίες σχετικά με τις αεροπορικές εταιρείες που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να πάρετε μια πιο ενημερωμένη απόφαση όταν επιλέγετε με ποιον θα πετάξετε. Για παράδειγμα, μπορείτε κάντε κλικ εδώ για να μάθετε για τις ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ αεροπορικές εταιρείες σύμφωνα με τα παράπονα των ταξιδιωτών.

Μπορείτε επίσης να κάντε κλικ εδώ για να δείτε ποιες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν τις περισσότερες καθυστερήσεις και ακυρώσεις ταξιδιών.

Αεροδρόμιο Ορλάντο

Αναρωτιέστε τι είναι πιο πιθανό να κάνουν οι αεροπορικές εταιρείες χάσετε ή καταστρέψετε τις αποσκευές σας; Μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε.

Εάν μια συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία είναι η ΜΟΝΗ που μπορείτε να επιλέξετε για να φτάσετε από το σημείο Α στο σημείο Β, τότε ενδέχεται να μην μπορείτε να αλλάξετε κανένα από τα σχέδιά σας με βάση αυτές τις πληροφορίες. Αλλά η γνώση των καλών (και των κακών) αυτών των αεροπορικών εταιρειών μπορεί να σας βοηθήσει να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι όσον αφορά το τι να περιμένετε.

10 — Προετοιμαστείτε για το χειρότερο, ελπίδα για το καλύτερο

Τέλος, ένα από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να είστε πραγματικά προετοιμασμένοι για ταξίδια κατά τη διάρκεια της Εργατικής Πρωτομαγιάς ή οποιασδήποτε άλλης πολυάσχολης περιόδου είναι να είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο (αλλά ελπίζετε για το καλύτερο).

Όταν κάνετε κράτηση για τις πτήσεις σας, δείτε αν υπάρχουν εναλλακτικές πτήσεις εκείνη την ημέρα που θα μπορούσαν να σας οδηγήσουν εκεί που πρέπει να πάτε σε περίπτωση που η αρχική σας διαδρομή καταλήξει να επηρεαστεί από καθυστερήσεις και ακυρώσεις. Το να έχετε ένα εφεδρικό σχέδιο μπορεί πραγματικά να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, αν όλα πάνε στραβά.

Έχετε ένα εφεδρικό σχέδιο στη θέση του

Μπορείτε επίσης να ψάξετε να αγοράσετε πράγματα όπως Apple Air Tags για να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις αποσκευές σας σε περίπτωση που χαθούν.

©Amazon

Το κλειδί εδώ είναι να είσαι απλά προετοιμασμένος. Δεν μπορείτε να προετοιμαστείτε για όλες τις πιθανές καταστάσεις, αλλά η προετοιμασία για κάποιες μπορεί να βοηθήσει τα πράγματα να πάνε πιο ομαλά.

Ποιες είναι οι κορυφαίες ταξιδιωτικές συμβουλές σας για τις πολυάσχολες εποχές; Πείτε μας στα σχόλια!

Για να δείτε περισσότερα ταξιδιωτικά νέα, κάντε κλικ εδώ για να μάθετε γιατί ταξιδεύετε θα μπορούσε γίνονται φθηνότερα. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ εδώ για να δείτε πόσο κοστίζει να πετάξετε στο Disney World το φθινόπωρο του 2022. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα ταξιδιωτικά νέα!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να παρακολουθείτε ΟΛΕΣ τις έκτακτες ειδήσεις της Disney! Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε συμβουλές, κριτικές, ασήμαντα στοιχεία και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το AllEars! Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών, που σημαίνει ότι όταν κάνετε κλικ στους συνδέσμους και κάνετε μια αγορά, λαμβάνουμε προμήθεια.


Ποιες είναι οι κορυφαίες ταξιδιωτικές συμβουλές σας για τις πολυάσχολες εποχές; Πείτε μας στα σχόλια!

Leave a Comment