Ένας πλήρης οδηγός για τις δοκιμές COVID-19 και τη διαδικασία επιβίβασης για το νεότερο κρουαζιερόπλοιο της Disney — The Wish

Το νεότερο κρουαζιερόπλοιο της Disney — το Disney Wish — είναι έτοιμο να σαλπάρει και σας παίρνουμε μαζί μας καθώς εξερευνούμε ολόκληρο το πλοίο πριν από την επίσημη καθέλκυσή του.

Η ευχή της Disney

Σας έχουμε ήδη δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τις επιλογές φαγητού στο Wish, μια ματιά σε πράγματα που πρέπει να κάνετε ενώ βρίσκεστε στο πλοίο και μια ματιά στις καμπίνες, αλλά πριν μπορέσετε να κάνετε κάτι από αυτά, πρέπει να επιβιβαστείτε στο πλοίο. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πώς είναι να κάνετε τις δοκιμές για τον COVID-19 και όλα τα άλλα βήματα που απαιτούνται για να συμμετάσχετε στο Disney Wish.

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάρτηση βασίζεται στην προσωπική μας εμπειρία και τις πληροφορίες στον ιστότοπο της Disney από τον Ιούλιο του 2022. Τα πράγματα μπορούν να αλλάζουν συνεχώς, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τους κανόνες και τους κανονισμούς της Disney για τον COVID-19. Φροντίστε να ελέγξετε τον ιστότοπο της Disney Cruise Line “Know Before You Go” πριν από το ταξίδι σας για να δείτε εάν/πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Εμβολιασμός κατά του COVID-19

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η Disney Cruise Line αυτή τη στιγμή απαιτεί ΟΛΑ τα άτομα που πληρούν τα κριτήρια να λάβουν εμβόλιο για τον COVID-19 (με βάση τα πρότυπα καταλληλότητας των ΗΠΑ) να εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19.

Επομένως, όλοι οι επισκέπτες που επισκέπτονται τα κρουαζιερόπλοια της Disney ηλικίας 5 ετών και άνω πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως τη στιγμή του απόπλου.

© Jeff Vahle

Η Disney Cruise Line δέχεται εμβόλια Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson και άλλα εμβόλια, όπως προσδιορίζονται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης. Οι επισκέπτες μπορεί επίσης να μπορούν να «αναμιγνύουν και να ταιριάζουν» εμβόλια για να πάρουν έναν κατάλληλο συνδυασμό ώστε να θεωρούνται «πλήρως εμβολιασμένα». Όλα εξαρτώνται από τον ορισμό από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

©Disney Cruise Line

Σημειώστε, ωστόσο, ότι το CDC ορίζει ως «πλήρως εμβολιασμένους» ως 14 ημέρες ΑΠΟ ΤΗ λήψη όποιας τελευταίας δόσης απαιτείται για να ικανοποιηθεί ο ορισμός. Λάβετε υπόψη ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να φτάσουν αυτό το όριο των 14 ημερών τη στιγμή του πλου, Επομένως, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι τελικές δόσεις που απαιτούνται λαμβάνονται πολύ πριν από τις διακοπές σας.

Οι επισκέπτες όχι μόνο πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, αλλά πρέπει επίσης να προσκομίσουν απόδειξη του εμβολιασμού στη Disney Cruise Line μέσω του ιστότοπου Safe Passage. 15 ημέρες πριν από το απόπλου, μπορείτε να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας στον ιστότοπο Safe Passage. Αυτός είναι ο ιστότοπος που χρησιμοποιεί η Disney για δοκιμές και επαλήθευση εμβολιασμού κατά του COVID-19. Όλα τα άτομα 18 ετών και άνω πρέπει να δημιουργήσουν τον δικό τους ατομικό λογαριασμό Safe Passage. Οι γονείς ή οι νόμιμοι κηδεμόνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους δικούς τους λογαριασμούς για να παρέχουν πληροφορίες για λογαριασμό ανηλίκων.

Disney Wish στη Γερμανία. Ευγενική προσφορά του Stephan Schröder.

Θυμηθείτε να έχετε μαζί σας όλα τα αποδεικτικά του εμβολιασμού κατά του COVID-19 στο τερματικό της γραμμής κρουαζιέρας.

Δοκιμές COVID-19

Εκτός από το ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις για τεστ COVID-19 που πρέπει να πληρούν οι επισκέπτες πριν πάνε σε μια κρουαζιέρα της Disney.

Σημειώστε ότι αυτή η ανάρτηση βασίζεται σε απαιτήσεις για όσους πλέουν από λιμάνια των ΗΠΑ. Τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά όταν ταξιδεύετε έξω από τον Καναδά ή την Ευρώπη, επομένως θα θελήσετε να εξετάσετε προσεκτικά ποιους κανόνες θα πρέπει να ακολουθήσετε.

Η ευχή της Disney!

Ας εξετάσουμε τις απαιτήσεις δοκιμών για πλήρως εμβολιασμένους επισκέπτες έναντι μικρών παιδιών που δεν μπορούν να εμβολιαστούν πλήρως ακόμη:

Πλήρως εμβολιασμένοι επισκέπτες

Για δρομολόγια από λιμάνια των ΗΠΑ, Οι πλήρως εμβολιασμένοι επισκέπτες πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής COVID-19 για μια δοκιμή που πραγματοποιήθηκε το πολύ 2 ημέρες πριν από τον απόπλου, προκειμένου να εξαιρεθούν από το τεστ επιβίβασης για COVID-19 που πραγματοποιείται στον τερματικό σταθμό. Σημειώστε ότι αυτό το τεστ είναι κάτι που θα πρέπει να πληρώσετε μόνοι σας.

Συνοπτικά, είτε παρέχετε απόδειξη αρνητικού τεστ COVID-19 (που λαμβάνεται όχι περισσότερο από 2 ημέρες πριν από την απόπλου) είτε θα πρέπει να κάνετε το τεστ COVID-19 στο τερματικό σταθμό.

Το τερματικό

Εάν κάνετε αυτό το τεστ COVID-19 όχι περισσότερο από 2 ημέρες πριν από τον απόπλου, θα πρέπει να το κάνετε μεταφορτώστε τα αποτελέσματά σας στον ιστότοπο Safe Passage μέχρι τα μεσάνυχτα πριν από την ημέρα της επιβίβασης. Για μικρά παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω που πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για τεστ για τον COVID-19, ένας γονέας ή νόμιμος κηδεμόνας θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον δικό του λογαριασμό για να παρέχει τις πληροφορίες εκ μέρους τυχόν ανηλίκων.

Τι είδους δοκιμασία πριν από το ταξίδι επιτρέπεται; Η Disney σημειώνει ότι οι δοκιμές αντιγόνου πρέπει να «ολοκληρώνονται χρησιμοποιώντας μια προβλεπόμενη υπηρεσία τηλευγείας και να συνοδεύονται από ψηφιακά αποτελέσματα που μπορούν να μεταφορτωθούν στον ιστότοπο Safe Passage». Μια δοκιμή ενίσχυσης νουκλεϊκού οξέος (NAAT) ή δοκιμή PCR είναι επίσης αποδεκτή από την Disney. Θα μπορείτε να αγοράσετε το τεστ COVID-19 που χρειάζεστε μέσω του τρίτου προμηθευτή της Disney, Inspire Diagnostics, ή μπορείτε να το προμηθευτείτε από έναν προμηθευτή διαδικτυακών δοκιμών ή φαρμακείο της επιλογής σας.

Σημειώστε ότι η Disney λέει ότι μπορείτε να κάνετε μια δοκιμή PCR στο σπίτι απευθείας από τον ιστότοπο Safe Passage και ότι ειδικά για τις δοκιμές PCR πρέπει να ολοκληρωθούν και να ταχυδρομηθούν 3 ημέρες πριν από το απόπλου. Αυτό φαίνεται να αποτελεί μια μικρή εξαίρεση στον κανόνα των 2 ημερών που αναφέρθηκε παραπάνω.

©New York Times

Εάν δεν θέλετε να κάνετε μια δοκιμή στο σπίτι, μπορείτε να αγοράσετε και να προγραμματίσετε ένα τεστ COVID-19 πριν από το ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί σε μια τοποθεσία δοκιμών Inspire Diagnostics κοντά στον τερματικό σταθμό της Disney Cruise Line. Και πάλι, οι δοκιμές PCR πρέπει να ολοκληρωθούν 1-3 ημέρες πριν από την ημερομηνία απόπλου, οι δοκιμές αντιγόνου πρέπει να γίνουν εντός 2 ημερών από την ημερομηνία απόπλου. Θυμηθείτε να φέρετε όλα τα έγγραφα μαζί σας στο τερματικό.

Τι θα συμβεί αν δεν ανεβάσετε τα αποτελέσματα των τεστ COVID-19 πριν από το ταξίδι σας στο Safe Passage μέχρι τα μεσάνυχτα πριν από την ημέρα επιβίβασης; Εάν δεν πληροίτε αυτήν την απαίτηση, τότε θα πρέπει να κάνετε ένα τεστ COVID-19 στο τερματικό της κρουαζιέρας πριν επιβιβαστείτε. Θα χρεωθείτε για το κόστος αυτής της δοκιμής στο τερματικό. Λάβετε υπόψη ότι όσοι βγουν θετικοί σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να υποβληθούν σε 2ο τεστ COVID-19 (ως επιβεβαίωση της κατάστασης).

Το κόστος έχει ως εξής:

  • 74 $ συν φόρο για την αρχική εξέταση αντιγόνου
  • (αν χρειάζεται) 125 $ συν φόρο για μια επιβεβαιωτική δοκιμή PCR
Τερματικός σταθμός κρουαζιέρας της Disney

Τα αποτελέσματα του τεστ COVID-19 είναι πολύ σημαντικά. Εάν ένας επισκέπτης λάβει επιβεβαιωμένα θετικά αποτελέσματα τεστ COVID-19, ΔΕΝ θα επιτρέπεται η επιβίβαση σε αυτόν και σε όσους μοιράζονται την ίδια καμπίνα, καθώς και σε άλλες «στενές επαφές».

Παιδιά από 4 ετών και κάτω

Τι γίνεται με τους νεότερους επισκέπτες που δεν μπορούν να εμβολιαστούν πλήρως λόγω της ηλικίας τους; Οι επισκέπτες που είναι ηλικίας 4 ετών και κάτω (που δεν μπορούν να εμβολιαστούν πλήρως λόγω της ηλικίας τους) πρέπει να παρέχουν απόδειξη αρνητικού αποτελέσματος τεστ COVID-19 λαμβάνονται όχι περισσότερο από 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία απόπλου τους. Αυτό το τεστ είναι ένα τεστ που η οικογένεια θα πρέπει να πληρώσει μόνη της.

Ποιες εξετάσεις γίνονται δεκτές; Η Disney σημειώνει ότι το τεστ COVID-19 μπορεί να είναι ένα τεστ ενίσχυσης νουκλεϊκών οξέων (NAAT), μια ταχεία δοκιμή PCR ή μια δοκιμασία PCR που βασίζεται στο εργαστήριο. Ταχείες δοκιμές αντιγόνου δεν γίνονται δεκτές. Να θυμάστε ότι αυτά τα αποτελέσματα πρέπει να μεταφορτωθούν σωστά μέσω του ιστότοπου Safe Passage.

Επιβίβαση

Τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και κάτω θα πρέπει επίσης να κάνουν τεστ COVID-19 στο τερματικό σταθμό πριν επιβιβαστούν στο πλοίο. Αυτό το τεστ πληρώνεται από την Disney Cruise Line για αυτούς τους συγκεκριμένους νεαρούς επισκέπτες.

Τι θα συμβεί αν αναρρώσατε πρόσφατα από τον COVID-19;

Εάν αναρρώσατε πρόσφατα από τον COVID-19, μπορεί να είστε ακόμα θετικοί. Εάν ένας επισκέπτης βγει θετικός στον COVID-19 εντός 11 έως 90 ημερών από την ημερομηνία απόπλου του, μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις για να ληφθεί υπόψη “90-Day-Recovered.” Εάν το άτομο πληροί τις προϋποθέσεις και ανεβάσει τα κατάλληλα έγγραφα, ενδέχεται να μην χρειάζεται να συμμετάσχει στις δοκιμές για τον COVID-19 κατά τη διάρκεια των τμημάτων πριν από το απόπλου, επιβίβασης ή αποβίβασης του ταξιδιού του.

Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για αυτό, θα πρέπει να ανεβάσετε τα ακόλουθα στον ιστότοπο Safe Passage και να τα φέρετε μαζί σας στη θύρα:

  • «Ένα αντίγραφο του προηγούμενου θετικού αποτελέσματος του τεστ COVID-19, το οποίο είναι μεγαλύτερο από 11 ημέρες και λιγότερο από 90 ημέρες από την αναμενόμενη ημερομηνία απόπλου. Η εξέταση πρέπει να ήταν αντιγόνο, NAAT, ταχεία PCR ή εργαστηριακή PCR. Το αποτέλεσμα της εξέτασης πρέπει να περιλαμβάνει την ημερομηνία γέννησής σας.
  • Μια υπογεγραμμένη επιστολή (σε επίσημο επιστολόχαρτο που δείχνει το όνομα, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου αδειούχου παρόχου υγειονομικής περίθαλψης ή υπαλλήλου δημόσιας υγείας) που δηλώνει ότι έχετε αναρρώσει από τον COVID-19 τις τελευταίες 90 ημέρες και είστε ελεύθεροι να ταξιδέψετε.
  • Οι εμβολιασμένοι επισκέπτες πρέπει επίσης να ανεβάσουν αποδεικτικό εμβολιασμού εκτός από την τεκμηρίωσή τους για ανάκτηση 90 ημερών.»

Ημέρα Επιβίβασης

Πριν ξεκινήσετε, θα το θέλετε κατεβάστε την εφαρμογή Disney Cruise Line ώστε να μπορείτε να ελέγξετε τα στοιχεία της κράτησής σας και να κάνετε check-in για να προγραμματίσετε την ώρα άφιξης στο λιμάνι.

Ξεκινώντας 30 ημέρες πριν την κρουαζιέρα σας, μπορείτε ολοκληρώστε το online check-in. Η Disney ζητά από τους επισκέπτες να το ολοκληρώσουν τουλάχιστον 1 ημέρα πριν από την ημερομηνία που θα σαλπάρετε. Στη συνέχεια, θα επιλέξετε μια ώρα άφιξης στο λιμάνι. Η Disney σας ζητά να φτάσετε την προγραμματισμένη ώρα και λέει ότι οι επισκέπτες που φτάνουν νωρίς θα απορριφθούν. Μετά το check-in, θα λάβετε έναν κωδικό QR, τον οποίο θα πρέπει να παρουσιάσετε κατά την επιβίβαση. Βεβαιωθείτε ότι αυτός ο κωδικός είναι εύκολα προσβάσιμος την ημέρα της επιβίβασης!

Στο Port Canaveral

Θα σας ζητηθεί επίσης συμπληρώστε ένα ερωτηματολόγιο υγείας προτού φτάσετε στο τερματικό. Αυτό το ερωτηματολόγιο μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής Disney Cruise Line Navigator ή μπορείτε να αναζητήσετε ένα email που θα έχει έναν σύνδεσμο προς το ερωτηματολόγιο. Με βάση τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο, μπορεί να χρειαστεί να υποβληθείτε σε «δευτερογενή έλεγχο από επαγγελματία υγείας».

Οταν φτάσεις, να είστε έτοιμοι να δείξετε το αποδεικτικό εμβολιασμού σας, μαζί με τον κωδικό QR που μπορείτε να βρείτε στη Φόρμα άφιξης στο λιμάνι. Και μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας και το διαβατήριό σας!

Μην ξεχάσετε το διαβατήριό σας!

Όσον αφορά τις αποσκευές, μπορείτε να τις ελέγξετε στο τερματικό, αλλά αν το κάνετε, απλώς θυμηθείτε να έχετε μαζί σας μια τσάντα με όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστείτε αμέσως, καθώς θα χρειαστεί λίγος χρόνος για τις αποσκευές σας να εμφανιστεί στην πόρτα σου.

Επίσης, να θυμάστε ότι η καμπίνα σας γενικά δεν είναι έτοιμη μέχρι τις 15:00.

Ιδιαίτερο δωμάτιο εν πλοίω

Αφού ολοκληρώσετε όλα τα βήματα, ανεβάσετε όλα τα έγγραφά σας, κάνετε check-in, φτάσετε στο λιμάνι, ελέγξετε τις αποσκευές σας κ.λπ., θα ακολουθήσετε τις οδηγίες από τα μέλη του Cast στο λιμάνι, θα κάνετε check-in με τα μέλη του Cast όταν χρειαστεί, και μετά επιβιβαστείτε επιτέλους!

Κόλπος της καρδιάς

Μόλις επιβιβαστήκαμε, μπορέσαμε να πάμε να φροντίσουμε την Υποχρεωτική Άσκηση Έκτακτης Ανάγκης. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Disney Cruise Line, θα μεταβείτε στον σταθμό συναρμολόγησης που σας έχει ανατεθεί, θα παρακολουθήσετε το βίντεο για τις Πληροφορίες ασφαλείας και θα ακολουθήσετε όλα τα άλλα απαιτούμενα βήματα.

Και αυτή είναι μια ματιά στο πώς είναι τα πράγματα όταν μπαίνεις σε ένα κρουαζιερόπλοιο της Disney αυτή τη στιγμή. Μην παραλείψετε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε για τον υπερήρωα της Marvel που θα βρείτε στο Disney Wish και κάντε κλικ εδώ για να λάβετε μια προεπισκόπηση ορισμένων από τα αποκλειστικά εμπορεύματα που θα βρείτε στο πλοίο!

Η ευχή της Disney!

Θα συνεχίσουμε να σας παίρνουμε μαζί μας σε όλη την περιπέτεια της Disney Cruise Line, οπότε μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες ενημερώσεις!

Περισσότερες ιστορίες για το Disney Wish

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να λάβετε τη δωρεάν λίστα με 50 συμβουλές για να πάτε σε μια κρουαζιέρα της Disney! Κάντε κλικ εδώ για να ξεκινήσετε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Αποκάλυψη: Ήμασταν προσκεκλημένοι από την Disney Cruise Line να παρευρεθούμε σε αυτό το media sailing του Disney Wish. Αυτό δεν επηρέασε την αναφορά μας για το συμβάν — οι απόψεις μας είναι δικές μας.

Έχετε πάει σε κρουαζιέρα πρόσφατα; Πείτε μας στα σχόλια για την εμπειρία σας από την επιβίβαση.

Leave a Comment