Ένας πλήρης οδηγός για τα φεστιβάλ EPCOT

Το EPCOT είναι το πάρκο των φεστιβάλ, και είμαστε απολύτως εντάξει με αυτό.

Φεστιβάλ Φαγητού & Κρασιού EPCOT

Φαίνεται ότι υπάρχει πάντα ένα φεστιβάλ που συμβαίνει στο πάρκο, και αν έχετε πάει στο EPCOT τα τελευταία χρόνια, πιθανότατα να γινόταν ένα ενώ ήσασταν εκεί. Τι σημαίνει όμως ένα φεστιβάλ EPCOT; Είμαστε εδώ για να σας το αναλύσουμε!

Τα βασικά

Ας ξεκινήσουμε με τα απλά πράγματα — τι είναι ένα φεστιβάλ EPCOT; Λοιπόν, υπάρχουν 4 διαφορετικά φεστιβάλ που συμβαίνουν κάθε χρόνο στο πάρκο ανάλογα με την εποχή του χρόνου: Φεστιβάλ Τεχνών, Φεστιβάλ Λουλουδιών και Κήπου, Φεστιβάλ Φαγητού και Κρασιού και Φεστιβάλ των Διακοπών.

Τόσα πολλά φεστιβάλ!

Όλα αυτά έχουν ένα θέμα και αποτελούνται από ειδικά φαγητά, ψυχαγωγία, εμπορεύματα και πολλά άλλα σε ολόκληρο το πάρκο. Τα τελευταία χρόνια, τα φεστιβάλ έχουν γίνει μεγαλύτερα, επομένως υπάρχουν λίγα μόνο χρονικά διαστήματα που δεν πραγματοποιείται φεστιβάλ στο EPCOT.

Φεστιβάλ Τεχνών

Το 2022 πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Τεχνών από 14 Ιανουαρίου έως 21 Φεβρουαρίου. Το Flower and Garden λαμβάνει χώρα από 2 Μαρτίου έως 4 Ιουλίου. Φαγητό και κρασί πραγματοποιείται από 14 Ιουλίου έως 19 Νοεμβρίου. Δεν έχουμε ακόμη τις ημερομηνίες για το Φεστιβάλ των Διακοπών, αλλά συνήθως ξεκινά την επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών και λήγει στις 30 Δεκεμβρίου.

Φεστιβάλ λουλουδιών και κήπου EPCOT

Τώρα, ας αναλύσουμε τα επιμέρους στοιχεία όλων αυτών των φεστιβάλ!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ποιο φεστιβάλ EPCOT ταιριάζει με το ζώδιό σας!

Φαγητό

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται πρώτα το φαγητό όταν σκέφτονται τα φεστιβάλ EPCOT. Υπάρχουν θάλαμοι φαγητού (και επιπλέον τοποθεσίες) διάσπαρτοι γύρω από το πάρκο, με πολλούς από αυτούς να βρίσκονται γύρω από το World Showcase. Κάθε περίπτερο έχει ένα θέμα και φέρει διάφορα μικρά πιάτα με φαγητό και μια χούφτα ποτά.

Ο Jardin de Fiestas εξαπλώθηκε

Για το Φεστιβάλ των Τεχνών, συνήθως βλέπουμε πιο ελκυστικά οπτικά πιάτα που είναι φτιαγμένα για να φαίνονται όμορφα και καλλιτεχνικά. Αυτά είναι μερικά από τα πιο όμορφα πιάτα της χρονιάς!

Destructed Key Lime Pie

Κατά τη διάρκεια του Flower and Garden, οι γεύσεις επικεντρώνονται περισσότερο στην άνοιξη με λουλουδένιες και φρουτώδεις προσφορές που είναι πιο ελαφριές και φρέσκες.

Ροδόνερο Panna Cotta

Το Food and Wine έχει συνήθως τα περισσότερα περίπτερα από οποιοδήποτε από τα φεστιβάλ και θα βρείτε μερικά πιο νόστιμα πιάτα μαζί με κρασιά (duh!).

2021 Eats from The Noodle Exchange

Τέλος, το Festival of the Holidays εστιάζει σε φαγητά από διαφορετικές παραδόσεις διακοπών σε όλο τον κόσμο, ώστε να μπορείτε να βρείτε πράγματα όπως γαλοπούλα και ντρέσινγκ ή λάτκες πατάτας, μαζί με γεύσεις όπως μέντα και κολοκύθα. Αυτά τα πιάτα τείνουν επίσης να είναι αρκετά χορταστικά.

Το Chirashi Sushi Tree

Οι θάλαμοι φαγητού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για φαγητό ή ποτό σε όλο το πάρκο. Μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά διαφορετικά πράγματα αφού οι μερίδες είναι μικρές.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ποια περίπτερα θα είναι φέτος στο Food and Wine!

Ψυχαγωγία

Κάθε φεστιβάλ EPCOT έχει μοναδικές προσφορές ψυχαγωγίας, όπως ειδικές σειρές συναυλιών και άλλους ερμηνευτές. Το Φεστιβάλ των Τεχνών έχει ζωντανούς καλλιτέχνες καθώς και τη σειρά συναυλιών της Disney on Broadway, η οποία περιλαμβάνει τραγούδια της Disney από τις σκηνικές παραστάσεις τους!

Η Disney στο Broadway στο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών EPCOT!

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Λουλουδιών και Κήπου, μπορείτε να βρείτε τη σειρά συναυλιών Garden Rocks που περιλαμβάνει διάφορα διάσημα συγκροτήματα και τραγουδιστές που αλλάζουν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Garden Rocks

Το Φεστιβάλ Τροφίμων και Κρασιού έχει τη σειρά συναυλιών Eat to the Beat, η οποία μοιάζει πολύ με το Garden Rocks και περιλαμβάνει δημοφιλείς μουσικούς.

Eat to the Beat Concert Stage

Το Festival of the Holidays έχει το Candlelight Processional, όπου ένας αφηγητής διασημοτήτων θα μοιραστεί την ιστορία των Χριστουγέννων μαζί με μια ορχήστρα και χορωδία 50 κομματιών.

Candlelight Processional 2021

Όλες αυτές οι σειρές συναυλιών συνήθως έχουν και πακέτα για φαγητό. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για τα πακέτα φαγητού εκ των προτέρων και να σας προσφέρει ένα γεύμα σε επιλεγμένα εστιατόρια στο πάρκο, καθώς και μια εγγυημένη θέση για την παράσταση.

Νορβηγοί Παραμυθάδες

Εκτός από τις συναυλίες, υπάρχει και ψυχαγωγία διάσπαρτη σε όλο το πάρκο κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Διακοπών, θα βρείτε Αφηγητές σε όλο τον κόσμο που μοιράζονται τις παραδόσεις και την προέλευση των διακοπών της χώρας τους!

Εμπορεύματα

Όλα τα φεστιβάλ έχουν ειδικά εμπορεύματα ενώ συνεχίζονται. Συνήθως αποτελείται από πράγματα όπως αυτιά Mickey, Spirit Jerseys, μαγειρικά σκεύη, ρούχα και άλλα.

Αυτιά Minnie Orange Bird

Συνήθως βλέπουμε μερικούς από τους ίδιους χαρακτήρες σε κάθε φεστιβάλ. Για παράδειγμα, στο Orange Bird δίνεται συνήθως η δική του συλλογή για το Flower and Garden Festival και η Figment παίρνει μία για το Festival of the Arts!

Εμπορεύματα φεστιβάλ

Αυτό το εμπόρευμα κυκλοφορεί μεταξύ των φεστιβάλ, επομένως είναι αρκετά περιορισμένη έκδοση, αλλά μερικές φορές μπορείτε να βρείτε ορισμένα αντικείμενα στα άλλα πάρκα και στο Disney Springs. Ωστόσο, μην περιμένετε να μείνει για πολύ καιρό μετά το τέλος του φεστιβάλ!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε 10 αναμνηστικά που θα μετανιώσετε εντελώς που αγοράσατε στο Disney World

Δραστηριότητες

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ! Κάθε φεστιβάλ έχει κάποιο είδος ανίχνευσης φαγητού όπου μπορείτε να φάτε όλα τα τρόφιμα που αναφέρονται και στη συνέχεια να πάρετε ένα βραβείο για την ολοκλήρωση της πρόκλησης!

Υπέροχο Walk of Colorful Cuisine

Το Φεστιβάλ των Τεχνών είναι το υπέροχο Walk of Colorful Cuisine, το Flower and Garden έχει το Garden Graze, το Food and Wine έχει το Emile’s Fromage Montage και το Festival of the Arts έχει το Cookie Stroll.

Cookie Stroll

Το πληρέστερο έπαθλο για αυτά είναι συνήθως κάποιου είδους αποκλειστικό επιδόρπιο που έρχεται σε ένα κύπελλο αναμνηστικών.

Το έπαθλο του γλυκού μας!

Μιλώντας για βραβεία, κάθε φεστιβάλ έχει και ένα κυνήγι οδοκαθαριστών! Πρέπει να αγοράσετε την κάρτα και τα αυτοκόλλητα για το κυνήγι οδοκαθαριστών και στη συνέχεια να αναζητήσετε ό,τι ψάχνετε γύρω από το πάρκο. Μόλις βρείτε όλους, λαμβάνετε ένα ειδικό βραβείο!

Η Remy κρύβεται!

Για το Φεστιβάλ των Τεχνών βρίσκετε το Figment μέσα σε πίνακες, για το Λουλούδι και τον Κήπο ψάχνετε για την Spike the Bee στους κήπους, το Food and Wine σας κάνει να ψάχνετε για τον Remy και ψάχνετε τον Olaf κατά τη διάρκεια του Festival of the Holidays!

Χάρτης Hunt Scavenger Nation Spike Pollen Nation

Υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες για τις οποίες δεν χρειάζεται να πληρώσετε, όπως η γιγαντιαία τοιχογραφία που μπορείτε να βοηθήσετε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Τεχνών.

Ζωγραφική με αριθμούς τοίχο

Το Flower and Garden έχει τοπία χαρακτήρων της Disney σε όλο το πάρκο που μπορείτε να δείτε, καθώς και αρκετούς ειδικούς θεματικούς κήπους, ακόμα και ένα σπίτι με πεταλούδες!

Τοπιάρι Buzz Lightyear στο EPCOT

Στο παρελθόν, το Food and Wine θα είχε σεμινάρια και επιδείξεις τροφίμων, ωστόσο αυτά δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στο φεστιβάλ από τότε που τα πάρκα έκλεισαν το 2020.

Σεμινάριο Wine Blending το 2019

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Διακοπών, πολλές από τις χώρες σε όλο τον κόσμο είναι διακοσμημένες για την εποχή, ώστε να μπορείτε να δείτε όλους τους εορταστικούς χώρους!

Περίπτερο του Μεξικού

Λοιπόν, να το έχετε — ο πλήρης οδηγός σας για τα φεστιβάλ EPCOT! Εάν εξακολουθείτε να είστε μπερδεμένοι, μην ανησυχείτε, καλύπτουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για κάθε φεστιβάλ τις ημέρες που το καθένα αρχίζει να σας βοηθά. Μοιραζόμαστε επίσης όλους τους θαλάμους φαγητού και τα μενού εκ των προτέρων, ώστε να είστε προετοιμασμένοι για αυτό που θέλετε να φάτε!

8 εύκολα λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι σας στο Disney World

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να λάβετε τη δωρεάν λίστα με τα Καλύτερα Σνακ EPCOT! Κάντε κλικ εδώ για να ξεκινήσετε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Τι ερωτήσεις έχετε σχετικά με τα φεστιβάλ στο EPCOT; Ρωτήστε τους στα σχόλια!

Leave a Comment